Vem är Buddha?

Buddha är en person som har uppnått ett andligt tillstånd av Bodhi . Ordet Buddha bokstavligen betyder "den väckte en"-någon som har någon okunnighet och ser universum som den verkligen är. Människor som har uppnått detta tillstånd kan kallas en Buddha. Det finns många Buddhor, och ingen har rätt att säga: "Jag är den ende Buddha. "

religion buddhismen tar sin undervisning från andlig vägledning. Företaget hävdar att allt i universum är kopplad och närstående, men det är för oss själva att vi till slut måste besvara. Om vi skadar en annan person, vi skadar oss själva, eftersom allt hänger samman. Det är också där idén om karma kommer in i bilden, vad vi ger ut, skall vi få, och vice versa.

Siddattha Gotama, en indisk furste, anses den ursprungliga lärare av buddhismen. Under sin livstid nådde han en upplyst stat. Fram till sin 29: e födelsedag, ledde Siddattha ett lyxigt liv, som det anstår royalty. Långsamt fram till denna ålder, började han inse att allt i universum så småningom dö. Sorg och smärta är ett förspel till döden. Siddattha beslutade att hitta ett botemedel mot mänsklighetens sorg och blev en sökare av fred.

På sina resor lärde Siddattha läror och filosofier som de mest framträdande tänkarna och Wisemen andlig av tiden, men inget av svaren fick han nöjd honom. Det var ett fall av en blind leder en blind. Siddattha gick snart en grupp på fem elever i en före detta lärare. De försökte bli i kontakt med sina sinnen genom avhållsamhet och botgöring.

Siddattha praktiserat denna form i sex år. Han avstod tills hans kropp blev förkrympt och vissnade. Ådror stack fram ur hans hud, som hade torkat upp. Under de sex år han lidit, insåg han så småningom den absoluta meningslöshet med total avhållsamhet och botgöring.

Med vägledning från alla hans slutsatser, Siddattha kom på Medelvägen att tänka, eller Majjhima Patipada . Sitter under en Bodhiträd i djup meditation, uppnådde han upplysning och blev Buddha. Buddha lärde att lidandet beror på själviskhet fast vid livet och dess passioner. Som Buddha lärde Siddattha hans filosofi fram till 80 års ålder, när han gick in i Nirvana.

Buddha var alltså en man, och alla som har nått upplysning kan Buddha. En buddha finns för att undervisa och att peka ut vägen till frälsning. Buddha lär människor att lita på sig själva och ingen annan. Beroende av andra för frälsning är negativ, medan beroende på en själv är positiv. Enligt buddhismen, kan vem som helst nå ett tillstånd av fulländning och upplysning. Konceptet är mycket mer andlig än religiös.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.