Vad är en sida?

en sida eller pageboy är en ung manlig anställd som utför ett sortiment av ströjobb. Sidor är oftast unga män som är intresserade av mer avancerade karriärer i de miljöer de arbetar i. Till exempel kan en amerikansk senat sidan har ett intresse för politik, och han hoppas att genom att servera i senaten, kan han lära sig genom observation . Sidan tradition är ganska gamla, med många samhällen har någon version av en sida, och i modern tid, kan kvinnor tjäna som sidor. "sida" Ordet kommer från grekiskans paidion , som betyder "barn. "Tidiga sidorna var anställda som hjälpte krigare, vanligtvis med hjälp av sin erfarenhet som sidor som en form av utbildning. Efter en viss tid arbeta som en sida, en ung man skulle kunna upphöjas till en position som en krigare i utbildning och sedan att han eller hon kan bli en fullfjädrad krigare. I medeltiden, var sidor som kan bli vapendragare, och senare att förvandlas till riddare, och ett komplext system av regler som styrde tullar och privilegier för dessa individer.

förutom att tjäna krigare, sidorna har också traditionellt arbetat i ädel hus och offentliga byggnader. I dessa miljöer finns sidor starkt åberopas för att skicka meddelanden, och de kan även utföra andra udda uppdrag, allt från att hjälpa med servis för att plocka upp någons kemtvätt. I vissa länder kan människor arbetar som sidor innan den driver karriär i tjänst som betjänter och andra hushållsartiklar personal, med sin erfarenhet som sidor som en form av lärlingsutbildning, för att hjälpa dem att avgöra om tjänsten är en bra karriär.

Sidor arbetar också i miljöer som hotell och kasinon, där de används för att förmedla budskap till och från hotellet, och inom den. Liksom sidor av gamla, bär de vanligen officiella uniformer för att göra dem lätta att identifiera. Sidor som arbetar inom besöksnäringen gör det ofta under en kort tid, eftersom dessa arbeten inte har en massa möjligheter till avancemang. Som en tjänst, är sådana sidor tippas ofta av mottagarna av deras budskap.

Begreppet "sida" som bärare av budskap lever vidare i begreppet "kalla" någon med ett meddelande eller en begäran att visa upp på en viss plats. Även sådana meddelanden sker på elektronisk väg i dag, skulle de en gång har lämnats av sidorna i boken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.