Vad är en vaktmästare?

en vaktmästare är någon som fungerar som en eskort. Vaktmästarna har ett antal roller, beroende på det sammanhang i vilket de arbetar. När vaktmästare nämns, många människor tror att just med teatern vaktmästare, som guidar folk till sina platser och hjälper till med problem under showen när de uppkommer, men det finns andra typer av vaktmästarna också.

Ordet kommer från det latinska ostium , som betyder "dörr. " Eftersom rotord skulle innebära, vaktmästare handlar om gästfrihet. De arbetar för att säkerställa att saker och ting fungerar smidigt och bekvämt vid evenemang. Förutom att arbeta på teatrar, vaktmästare kan också hämtas på bröllop, sportevenemang, konserter, och kyrkor och ser till att gästerna hitta sina platser och att deras behov tillgodoses. Det är inte ovanligt att stora byggnader såsom arenor och operahouses att behålla sin egen personal vaktmästare. Vaktmästarna är väl förtrogen med byggnaden, och de vanligtvis är förtrogna med evakueringsplan för byggnaden tillsammans med första-hjälpen i nödsituationer. Vaktmästarna är vanligen lätta att identifiera eftersom de är i uniform, och de bär ficklampor så att de kan hjälpa människor i mörkret. Förutom att enbart sittplatser människor, kan en vaktmästare hand också program för evenemang, svara på frågor, hjälpa människor att hitta varandra i en sittplats sektion, eller utföra andra uppgifter. I kyrkor, vaktmästare ofta passera runt insamling korgar, och ibland bistå ministern med förberedelserna för tjänsten. För evenemang som bröllop, kan familjemedlemmarna frivilligt att vara vaktmästare, eftersom de kommer att känna igen gäster och sätet dem korrekt. I mycket formell bröllopsfester, vaktmästare är en del av brudgummens parti. I denna mening är en vaktmästare en assistent till brudgummen, och han är vanligtvis nära förtrogen med brudgummen. Traditionen med bland vaktmästarna i en bröllopsfest är ganska gamla, och det anses bero på vidskepliga föreställningar om onda andar som angriper bröllopsfest, om brudgummen var omgiven av en grupp av liknande klädda män, skulle de spritdrycker som inte vet vem de skall överfall. Vaktmästare också normalt utseende efter gästerna vid bröllop, i egenskap av ombud för bruden och brudgummen, som är tekniskt värdar för evenemanget.

vaktmästarna även historiskt gick i andra partier och processioner, och ibland var väl bekanta med protokoll för att säkerställa att de kunde vara till hjälp. I vissa fall, en vaktmästare var faktiskt en utnämnd tjänsteman som såg till att gästerna på formella evenemang infördes till varandra och höll ett öga på dörren för att säkerställa att integriteten i gästlistan bibehölls. Sådana vaktmästarna arbetade också i den formella kvartalen domare och kungligheter som vaktmästare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.