Vem är Ralph Nader?

Ralph Nader är en konsument advokat som har tillbringat en stor del av sitt vuxna liv arbetar för att utöka skyddet för miljön, och driva företag som han anser har äventyrat säkerheten för sina arbetstagare eller konsumenter med sina produkter. Han har varit mest effektivt sporra om utvecklingen i några av USA: s statliga myndigheter, såsom Naturvårdsverket och minst effektiva i vissa av hans bemödanden, som han kör för det amerikanska presidentvalet tre gånger.

Nader har en juristexamen från Harvard Law School. Han hade en kort stint i det militära 1959. I början av 1960, undervisade Nader regeringen och historia vid universitetet i Hartford, Connecticut.

Nader började sin politiska karriär 1964 då han började arbeta för senator Daniel Patrick Moynihan, biträdande sekreterare Labor. Han började också ett författarskap som fortsätter än i dag. Han har bidragit till Christian Science Monitor , Nation och Progressive Populist . I mitten av 1960-talet gick Nader på sin första "konsumenternas säkerhet" mission, angriper General Motors för att producera Corvair, en bil han kände var osäkert. General Motors svarat dåligt genom att försöka snärja Nader in kompromissa situationer. De var aldrig framgångsrika och Nader stämde och vann mot General Motors för att inkräkta i hans privatliv.

Nader s mycket offentlig attack av General Motors ledde många yngre amerikanska medborgare att gå med honom i hans korståg för konsumenten. Denna grupp av aktivister, kallas Naders Raiders blev känd för sin progressiva hållning om konsumenternas rättigheter. Ett flertal böcker och studier publicerades av Nader's Raiders, som expanderat i olika frågor.

På 1980-talet vände Nader mot kämpar mot stora företag. Under denna pågående kamp, har Nader grundade många ideella organisationer. Vissa är Watchdog organisationer för att bekämpa utbredningen av företagen på bekostnad av miljön. Andra främja kvinnors rättigheter på arbetsplatsen, och försöka att bättre skydda barn som använder Internet.

Nader fick nationell och kritiska uppmärksamhet i sitt andra försök att köra för ordförandeskapet som representant för de gröna fest. Hans första försök år 1996 rönt mindre än 1% av de offentliga omröstningen. Men många i det demokratiska partiet anser att 2000 gjorde Nader en avgörande skillnad i fd Vice President Al Gore: s kampanj.

Även Nader och Gore hade liknande miljöpolitik, tjänat Nader raka prata och ivrig kritik av regeringen honom över två miljoner röster. I ett val som var mycket nära, många demokrater anser att Nader stal röster från Gore och i slutändan kostade honom valet. Det är sant att det mest hett omtvistade staten summor, om rösterna för Nader hade gått till Gore, Gore skulle ha vunnit valet.

Nader sprang igen under 2004, men inte som en representant för miljöpartiet. Han var inte ens på valsedeln i vissa stater och fick betydligt färre röster. Även om Kerry /Bush valet var mycket nära, skulle Nader omröstningar inte har varit tillräckligt för att ändra valresultatet.

Nader fortsätter att arbeta som kritiker av storföretag och förespråkare för konsumenternas rättigheter. Han har skrivit över 20 böcker och varit ansvarig för många lagar skrivits under 1970 och 1980 att skydda konsumenternas rättigheter. Han har också varit en ständig kritiker av den nuvarande USA och Irak. Som ett barn av libanesiska föräldrar, har han varit särskilt kritiska till 2006 Israel /Libanon krig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.