Vem är John Grisham?

John Grisham är en författare mest känd för sina bäst säljande juridiska thrillers såsom Firm . Han tjänstgjorde även i Mississippi representanthuset, efter att ha blivit vald 1983. John Grisham tidigare arbete som en advokat ger insikt som ger hans romaner rik och spännande berättelser.

föddes John Grisham 8 februari 1955 i Jonesboro, Arkansas. Som barn ville han bli en professionell baseballspelare, men han säger att han inte hade talang för det och alltid tyckt näringslivet. Han flyttade till Southaven, Mississippi 1967 och tog en kandidatexamen från Mississippi University i redovisning 1977, innan han gick på University of Mississippi Law School.

John Grisham tog sin juristexamen och gifte Renée Jones 1981. Hans lag kontor hanteras brottmål och tvistemål. Hans första roman, A Time to Kill , var något framgångsrik, men hans andra juridiska thriller, 1991's Firm , var en fantastisk succé. Paramount Pictures köpte även filmen rättigheter för Firm , för $ 600,00 amerikanska dollar (USD). Ett år innan boken publicerades John Grisham avgick från Mississippi representanthuset att leva på en gård Mississippi.

Firm berättar historien om en ny advokat som landar en dröm jobb med en tjusig advokatbyrå bara för att finna sitt liv förvandlades till en mardröm när morden börjar hända på advokatfirman. Filmversionen av Firm stars Tom Cruise, Jeanne Tripplehorn och Gene Hackman. Minst tio andra John Grisham böcker har gjorts till film inklusive Pelikanfallet 1993 med Julia Roberts och Denzel Washington och Kunden under 1994 med Susan Sarandon och Tommy Lee Jones.

Runaway Jury , är en 1996 John Grisham roman om jury manipulation. 2003 års filmversion av Runaway Jury befordrades med den kittlande slogan: "Försök är alltför viktig för att beslutas av jury. " The all-star cast funktioner John Cusack, Gene Hackman och Dustin Hoffman.

Några av John Grisham's böcker är inte juridiska thrillers och inte ens nämner advokater. Bleachers , publicerad 2003, handlar om en grupp på hög spelare school fotboll som återförenas för sin gamla tränare begravning. Filmen handlar om huruvida det tidigare studenter anser att deras tränare bra eller dåligt när hemligheter om honom börjar yta. från 2001 John Grisham historia, Julfritt , handlar om föräldrar som anser att inte fira jul, när de tror att deras dotter inte kommer hem över helgen. Istället får de fast med att sätta ihop en stor jul fest på mycket kort varsel. Julfritt gjordes i 2004 familjekomedi Julfritt. Den filmstjärnor Tim Allen och Jamie Lee Curtis.

A Painted House , som publicerades 2001, är en hyllad John Grisham roman om livet genom ögonen på en fattig, sju år gammal Pojken växer upp på en gård i Arkansas. När jordbruket arbetstagare är anställd för att hjälpa plocka familjens bomull, tjuvlyssnar pojken livet förändra hemligheter. Fastställandet av A Painted House liknar den av John Grisham barndom. John Grisham fortsätter att skriva romaner och njuta av sitt hem i Virginia och Mississippi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.