Vem är J.K.

J. K. Rowling är den älskade brittiska författare Harry Potter rad böcker. Hennes anledning till berömmelse har ett stänk av magi för att det, med tanke på att hon består mycket av hennes första verk, Harry Potter och de vises sten i fattigdom, ofta planeringen ut sina kapitel i caféer nära hennes lilla lägenhet i Edinburgh, där hon bodde med sin dotter, Jessica. Innan Rowling Penning Harry Potter-böckerna, var hennes liv en kamp och förlust. Hennes mor dog 1990 efter en långvarig strid med multipel skleros. Hennes första äktenskap, med Jorje Arrantes 1992, slutade för drygt ett år senare. Hon träffade Arrantes medan undervisa engelska i Portugal, men återvände till Skottland efter skilsmässan. Det går inte att hitta arbete, kämpade Rowling försörja sig och sin dotter om statligt stöd bistånd. Hennes ekonomiska situation inte skulle förändras förrän på 1990-talet, när Harry Potter-serien överträffat alla förväntningar för framgång.

Med hjälp av ett bidrag från Scottish Arts Council, var Rowling kunna avsluta sin första roman, men de inledande uppmuntran från förlagen var praktiskt taget obefintlig. Hon blev tillsagd att hitta ett jobb, och det brittiska förlaget, Bloomsbury, bara publicerat en inledande 1000 exemplar av romanen, titeln i Storbritannien som Harry Potter och de vises sten .

Inom ett halvår har offentliggjorts under 1997 uppnådde romanen sin första priset, Nestlé Smarties Book Prize. Några månader senare fick den brittiska Book Award for Best Children's Book of the Year. År 1998 köpte Scholastic publicering rättigheter, och Rowling, nu på sin tredje spelet i serien, var välbesökt.

popularitet i serien har Rowling mest populära barnboksförfattare någonsin. Intresset för böcker från både vuxna och barn skapade ett nytt uppsving ivrig läsning bland yngre barn ivrig för nästa avbetalning av Harrys äventyr. Hennes uppskattade förmögenhet efter offentliggörandet av sex böcker hittills, liksom hennes arbete med de fyra Harry Potter-filmerna är cirka en halv miljard Storbritannien pounds (GBP), eller drygt en miljard amerikanska dollar (USD).

Romanerna har vuxit successivt mörkare i tonen som Harry har åldrats. Sjätte roman, Harry Potter and The Half-Blood Prince , slutar med döden för en älskad karaktär. Yngre läsare ödelades helt i slutet, vilket är både oroande och tragisk. Även de böcker som anses barns biljettpris, bör föräldrar läsa antagligen dem först för att avgöra deras lämplighet för deras individuella barn.

Filmversioner har granskats positivt, men ofta lämna Harry Potter fans olycklig som viktiga detaljer utelämnas eller ändras. Rowling har varit mycket aktivt i alla aspekter av inspelningen, godkänna anpassningar, men allvarliga fans ofta hitta filmerna en blek imitation av romaner. De filmer tenderar att offra den humoristiska inslagen i romanerna, fokuserar istället på de olika mysterierna Harry, Ron och Hermione ska lösa. Den fjärde filmen, som tjänat en PG-13 rating för våld, anses vara den bästa filmen hittills, eftersom det skickligt blandar humor och spänning.

uppmuntrades Rowling att använda sina initialer istället för sitt första namn Joanne, eftersom man ansåg hennes böcker främst vädjar till unga pojkar som kanske inte har läst boken om den var känd för att vara skriven av en kvinna. Till hennes nära vänner hon är känd som Jo. Hennes liv sedan framgången av hennes romaner har en kvalitet saga, som hon ofta påstår att hon finner svårt att tro.

Queen Elizabeth II hedrad Rowling år 2000, textning henne som en officer i det brittiska imperiet. Hon gifte om sig år 2001, Dr Neil Murray, med vilken hon har två barn, David och Mackenzie. I sitt offentliga liv, ägnar hon tid att orsakerna kära henne, bland lindra fattigdomen i världen, att stödja Amnesty International och finansiering av forskning mot ett botemedel mot multipel skleros.

Rowling är för närvarande i arbetet med att skriva den sjunde och sista Harry Potter-boken, men hon kan publicera ett uppslagsverk om Harry Potter villkor vid ett senare tillfälle. Miljontals fans väntar ivrigt på höjdpunkten av denna underbara serie, även om vissa fans beklaga det faktum att slutet av Harry historia är i sikte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.