Vem är Hugh Lofting?

Hugh Lofting var en brittisk barnboksförfattare, mest känd för att skriva Dr Dolittle rad böcker. Böckerna, om en man som talar med djur anpassades senare i flera långfilmer. Hugh Lofting startades ursprungligen skriva serien i brev hem till sina barn från framsidan av första världskriget, och hans familj var så förtjust av berättelser som de föreslog att han skulle försöka hitta en förläggare för dem.

Även om Dr Dolittle böcker har fallit ur popularitet de senaste åren, många människor som växte upp på 1950-talet läste Hugh Lofting med glädje. Dab, Gub Gub, Polynesien och andra tecken djur väcktes till liv genom Lofting livfulla skrift och teckningar, som också inkluderade ett budskap om godhet mot djur och respekt för andra. Dr Dolittle och hans följeslagare djur reste över hela världen i Lofting böcker, med vardera en öppning i ett nytt och fantastiskt läge, från Afrika till botten av havet inom ett gigantiskt glas snigel.

föddes Hugh Lofting i Maidenhead, England 1886, och efter avslutad skolgång vid Mount Saint Mary's, jesuit internatskola, bestämde han sig för att utbilda sig till civilingenjör, eftersom han var intresserad av att resa världen. Han studerade i USA vid Massachusetts Institute of Technology för ett år innan han återvände till England för att avsluta sin examen vid London Polytechnic. Hugh Lofting insåg snabbt hans drömmar om att resa med inlägg i Rhodesia, Kanada och Kuba innan han återvände till Amerika och gifte sig Flora Small 1912. I USA började Hugh Lofting och växter en familj, och han började ett jobb att utföra tekniska skribenter och illustration. Dock bröt första världskriget ut, och eftersom Hugh Lofting var en brittisk medborgare, inkallades han. Först kunde han arbeta för det brittiska utrikesdepartementet i New York, men då han var beställd och rest till Europa för att delta i kriget. Den främre haft en stor inverkan på Hugh Lofting, och det var där han slogs först av karaktär Dr Dolittle, se militära hästar i aktion och önskar att det fanns någon att berätta sin historia. I sina brev hem, snarare än att täcka den dystra och deprimerande värld av kriget, började Lofting skicka illustrerade berättelser om DrDolittle och hans vänner djur.

Skadade i kriget återvände Hugh Lofting till Amerika och hittade en förläggare för hans berättelser. The Story of Dr Dolittle , som publicerades 1920, blev en omedelbar succé. Han skulle följa med 12 mer Dr Dolittle böcker, den sista kom ut efter hans död. Flora avled 1927, och Hugh Lofting gifte kort därefter, bara för att få sin nya fru tar en sjukdom och dö också. År 1935 gifte Hugh Lofting för sista gången, Josephine Fricker, och familjen flyttade till Topanga, Kalifornien, där Lofting dog 1947.

p

Senaste utsläpp av Hugh Lofting böcker har redigerats punktskattepliktiga innehåll som sågs som rasistiska. Den tid då Hugh Lofting levde såg i början av stora förändringar i rasistiska attityder, vilket inte verkar återspeglas i hans böcker, av vilka många framhävs starkt stereotypa karaktärer och illustrationer. Hans familj kom ihåg honom som en kärleksfull och omtänksam man och ville att hans böcker för att återspegla den bilden snarare än den materiella. Som ett resultat, ändrades en del av text och flera bilder togs bort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.