Vad är en Stuvare?

En stuveriarbetare är någon som laddar och lossar fartyg, vanligtvis arbetar i ett team som omfattar ett stort antal hamnarbetare att säkerställa att processen är smidig och effektiv. Stuveriarbetare är ikoniska siffror i många kulturer, tack vare sin extrema styrka och skändligen oartigt munnar, historiskt, var kända stuveriarbetare för att ha ganska salt språk, precis som seglare. De har också spelat en viktig roll i arbetarrörelsen i många delar av världen, och i dag stuveriarbetare tenderar att vara medlemmar i facket och se till att de får en rimlig lön och skydd mot tuffa timmar och farliga förhållanden.

Termen "stuveriarbetare" för att beskriva någon som sköter lastning och lossning av fartyg har använts sedan 1700-talet. Det kommer från den spanska estibador , som härrör från estibar , att "stuva", ett ord som i sin tur har sitt ursprung i det latinska ordet stipare , att "pack. " Användningen av ordet "stuveriarbetaren" otvivelaktigt spred sjömän, som är kända för att föra fragment av främmande språk i världen med dem. Förutom att kallas en stuveriarbetare Dessa hamnarbetarna är också känd som longshoremen eller hamnarbetare, beroende på regionala preferenser. "STUVERIARBETARE" är särskilt vanlig i Nordamerika, och förmodligen härrör från människa längs stranden, "en mycket träffande beskrivning av en stuveriarbetare på en kontinent där många fartyg lossas till havs och på mindre båtar som ser till att varorna nått mindre samhällen.

Av tradition är hamnarbetare anlitats av dagen, efter behov, även om vissa hamnar upprätthålla en permanent brygga personal. Brute styrka är inte den enda drag en stuveriarbetare besitter, även om det är viktigt. Förutom att vara stark, en stuveriarbetare också måste vara väl förtrogen med fartyg som han eller hon behöver det bästa sättet att stuva en mängd last poster. Historiskt sett, det var väldigt svårt, tack vare användningen av olika förpackningar, nu är det mest last faller av container, är detta en del av en stuveriarbetare jobb lite mindre utmanande.

Stevedores måste också kunna hantera docka utrustning såsom kranar och truckar säkert och effektivt, och de måste vara mycket medvetna om nya säkerhetsfrågor, inklusive farligt gods ombord på fartyget och kring hamnen. Stuveriarbetare ofta uppmanas att hålla utkik efter varandra i hamnen, där förutsättningarna kan ändras snabbt, och de har genomfört denna gemenskap med dem i samma tradition som unionization. Någon som vill bli medlem av unionen som en stuveriarbetare måste generellt uppvisar grundläggande kunskaper som krävs innan han eller hon kommer att accepteras, och i vissa hamnar, kan du inte få arbeta utan en union kort, vilket gör fackligt medlemskap avgörande för många hamnarbetare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.