Vad är en Nattduksbord Buddhist?

Ett antal personer inte anspråk på en viss religiös tro, men när man trycker på den frågan kommer att svara att buddhismen beskriver deras andliga trosstruktur bättre än något annat. Christian Författare Thomas Tweed kallades en sådan tillfällig anhängare av buddhismen en nattduksbordet buddhistiskt , till stor del på grund av antalet böcker om buddhistisk filosofi sådan person skulle hålla på sitt nattygsbord för nattlektyr.

En nattduksbordet buddhist är mer av en fuskare i ytan filosofi buddhismen snarare än en traditionell konvertera eller en etnisk buddhistiska upp i filosofi sedan födseln. Detta är inte att föreslå ett nattduksbord buddhist inte är uppriktig i sin andliga tro, men kritiker av praxis visar finns det en betydande skillnad mellan att läsa entry-böcker nivå om buddhismen och faktiskt omfattar hela kulturen och traditionen i det som många etniska buddhister se som en religion mer än en filosofi. Det finns ett antal människor som skulle beskriva sig som andliga sökare, men har antingen haft dåliga personliga erfarenheter med organiserad mainstream religion eller har problem med ritualer och annan grannlåt av kristendomen och judendomen. Dessa traditionella religioner behandlar inte vad en nattduksbordet buddhistiska skulle överväga grundläggande andlighet inneboende i alla människor, inte bara de som tillskriver en etablerad religion. Många nattduksbordet buddhister skulle ha ansett sig vara agnostiker eller skeptiker innan ansluta sig till den alternativa läror av Buddha. En av de farhågor kring praxis nattduksbordet buddhismen är nivån på engagemanget hos utövaren. Etniska buddhister praktiken traditionellt långa perioder av meditation och eftertanke, ofta i andlig retreat centers långt bort från de yttre tecknen på det moderna samhället. Buddhistiska munkar och andra fromma buddhister tillbringar år att lära sig ritualer och filosofi i samband med äkta buddhismen. En nattduksbordet Buddhist kanske inte kan avsätta stora mängder tid till meditation, och det kan vara svårt att hitta en lämplig buddhistiskt tempel eller andlig rådgivare.

Några amerikanska Buddhister har uttryckt oro över det växande intresset för nattduksbordet buddhismen, framför allt eftersom det har redan visat en utmaning att importera sann buddhism från sitt asiatiska ursprung. Amerikanska och europeiska buddhister kan ha möjlighet att studera filosofi och modell deras beteende genom att observera etniska buddister, men kultur och traditioner som inspirerade filosofi är mycket svårare att fatta. En nattduksbordet Buddhist kanske kan förstå begreppen zenbuddism från att läsa litteratur, men den religion Buddhismen har lika många grannlåt, hyckleri, ritualer och medfödda brister som den traditionella religion han eller hon tidigare avskedade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.