Hur kan jag låta någon Down Easy?

En av de grundläggande fakta om förhållandena är att på ett eller annat tillfälle, är alla inför uppgiften att tala om en berörd part att intresset är inte återlämnats. Om interaktion är tidigt på, så som efter en första dejt, är det relativt enkelt att låta någon ner lätt. Men om två personer har den en tid och den ena parten inte återgälda det starka känslor för den andra parten, den uppgiften kan vara mycket svårare. Om du befinner dig i denna typ av situation, här är några tips om hur man kan låta någon ner lätt. Det första du måste inse är att oavsett hur du avsluta anslutningen, kommer den andra vara skadad. Tillsammans med skada, kan det uppstå vissa ilska, möjligen någon förnekande, och några bad för en andra chans att göra saker och ting fungerar. Vad ni vill göra är att hålla den skadade till ett minimum, sval någon ilska, och vara vänlig men bestämd om att lägga mer arbete på något som inte fungerar. Detta kommer att ta några noggrant tänka på din sida.

Håll er borta från trötta klichéer som alltid tycks signalera att avslagen vid horisonten. När du börjar samtalet med "Vi måste prata" eller "Jag har något att säga," det finns en god chans att den andra personen kommer omedelbart att tänka, "Han /hon står i begrepp att bryta upp med mig". Försvaret går upp och det blir mycket svårare att hålla samtalet på en vuxen nivå.

För att låta någon lätt ner, är det viktigt att vara mycket direkt i debuten. Omsvep ange att du vill bryta relationen. Att försöka lindra blåsa innan den levereras bara förlänger plågan. När du har gjort det tydligt att förhållandet är över, kan ni två knyta ihop lösa ändar och prata igenom vad ni båda är känslan. När du väl har bestämt förklarat "Jag vill inte se dig längre" följ sedan upp med att påpeka två eller tre attribut för den enskilde och noterar att du tror att han eller hon är en underbar person som kommer att göra en stor kärlek intresse för någon annan. Gör klart att ni båda förtjänar att hitta någon som kommer att kunna fullt ut engagera sig i en relation och kommer att dela samma attraktion och intresse. Förmedla idén att även detta kan vara lite svårt nu, kommer det att göra det möjligt för er båda att gå vidare och hitta det du söker efter. Som du låta någon ner lätt, se till att se honom eller henne i ögonen. Underlåtenhet att få ögonkontakt kan ge intryck av att du inte är helt säker på upplösning. Om den andra parten ser dig i ögonen och ser att ni menar allvar och inte styras, det är mindre chans att någon visar att ni båda skulle ångra senare. Det är också lättare att prata med någon, när partiet fokuserar hans eller hennes uppmärksamhet helt på dig. I alla tider, hålla din röst och även inom en normal sett intervall. Detta är särskilt viktigt om den andra parten blir upprörd över tanken att bryta upp. Det är omöjligt att låta någon ner lätt om du deltar i hysteri genom att höja din röst. Låt den andra parten en stund för att ventilera och sedan fortsätta. Om det är lämpligt, kan du peka på en eller två faktorer som gör er två oförenliga. När du låter någon ner lätt, är det viktigt att ge en specifik anledning. Gör klart dessa egenskaper är inte nödvändigtvis dåligt och att många andra folk skulle hitta dem som tillgångar. De är dock inte vad du söker efter.

När du låter någon ner lätt, inte mildra farväl genom att erbjuda sig fortfarande vara vänner, eller som anger att ett framtida kontakt kommer att ske. Du vill inte den andra parten att vårda några falska förhoppningar om att ni två skulle bli tillsammans igen i framtiden. Vara vänlig, men vara fast. På lång sikt, båda ska få nytta av den snabba och clean break.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.