Vad är en eurokraten?

En eurokraten är en person som arbetar som en byråkrat i den europeiska tjänstemännen i Europeiska unionen (EU). Allmänhet, är den term som anses vara ett nedsättande uttalande till höga tjänstemän i regeringen som väljs ut av Europeiska byrån för uttagningsprov snarare än valda av valkrets. Eurokrater är uppdelade i olika avdelningar som leds av kommissionärerna kallade generaldirektorat. En av de viktigaste punkterna i kritiken som ledde till antagandet av terminologin är det faktum att många av de avdelningar som överlappar varandra och konkurrerar om begränsade belopp som är, vilket många i Europa att drabbas av konsekvenserna av nedskärningar och förändringar i politiken. är byråkratin i Europa avgränsas med en rad kvaliteter, varje definierar position eurokraten. Inom de olika avdelningarna är man antingen vara en assistent (AST) eller förvaltare (AD). De med AD grad är politiker, medan alla de med AST grad är ansvariga för genomförandet av politiken: ge Sekreteraruppgifter, framförande av fordon eller skicka meddelanden. Dessutom infördes olika nivåer, allt från fem till 16, att fastställa en eurokraten rangordning inom organisationen. Till exempel är en AD5 den lägst rankade administratör, samtidigt som prefekt har en kvalitet av AD16.

Jobbar som en eurokraten är skyldig att passa in de parametrar som fastställts av EU-politik . Behöriga sökande måste tala minst två europeiska språk, främst engelska, franska eller tyska. De måste stå till arbetsmarknadens förfogande 24 timmar per dygn, sju dagar i veckan, medan högst 37,5 arbetstimmar per vecka. Eurokrater anses anställda av EU, snarare än en enskild nation, vilket de beskattas därefter. Intressant, de vanligaste nationalitet representeras av eurokraterna är nationen Belgien, snarare än de större länderna.

EU-förvaltningen bildades i början av 1980-talet, ger vika för utvecklingen av eurokraten systemet. Under de första dagarna, var systemet i hög grad påverkas av Tyskland och Italien, men hade Frankrike den största mängd ström. Mycket av nedsättande termer ökade från Frankrikes president Jacques Delors 'stabschef, Pascal Lamy. Enligt uppgifter från den tiden var Lamy kunna befästa sin makt med de olika departementen och kommissionärerna till en sådan nivå som många befarade repressalier från sitt ämbete om hans politik var verkställs inte. Han rönt även smeknamnet "Beast of Berlaymont" i vissa kretsar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.