Vem är Christian Dior?

Christian Dior var en av de mest inflytelserika modedesigners i världen. Under sin karriär var han ansvarig för huvuddelen av den franska exporten modedesign världen. Dior föddes 21 januari 1905 i kuststaden Granville i Normandie, Frankrike.

Christian Dior familj var rik och han växte upp med fyra syskon i ett hem med havsutsikt. När Christian var ungefär fem år gammal, flyttade familjen till Paris, Frankrike, men återvände till Normandies kust för sommarsemester. Christian studerade statsvetenskap att behaga sina föräldrar trots att han ville bli arkitekt.

Även Christian Dior föräldrar hade hoppats att deras son skulle bli en diplomat, hade hans far finansiera Kristians öppna ett konstgalleri 1928. Villkoret var dock att familjens namn inte placeras var som helst på dörren. Konstgalleriet var en succé och det utställningsmonter verk av konstnärer som Pablo Picasso. Tre år senare, efter döden av Dior mor och bror och minskningen av familjens gödselmedel verksamhet hade galleriet att vara stängt. med utgången av hans konst galleri, gjorde Christian Dior en mager levande säljer sitt sätt skisser till haute couture-husen. Därefter blev han assistent till Couturier, Robert Piguet. Dior gjorde klänningar för nazistofficer hustrur under andra världskriget. Han arbetade för den ganska stora modeföretag som ägs av Lucien Lelong 1940 till 1945 innan jag byter till Marcel Boussac verksamhet. Boussac, kallad Kungen av Cotton , ägde ett klädföretag som heter Phillipe på Gaston.

Boussac bidragit till finansieringen av House of Dior i en herrgård med åtta anställda. By 1947, Christian Dior's New Look var stor roll mode världen. Begreppet, New Look , fick sitt mönster efter många kommentarer som Diors klänningar hade ett nytt utseende för dem som till skillnad från den vanliga stil av tiden. Diors nya klänning blick var en tilltalande, tight timglas form och han var känd som den viktigaste designer i slutet av 1940-talet och början av 1950-talet.

Christian Dior blev framgångsrik och förmögen som en världsberömd modedesigner. Han dog i Italien 1957 efter kvävning på ett fiskben och sedan fått en hjärtattack. Yves Saint Laurent, Dior assistent på fyra år, blev chefsdesigner på Dior efter Kristians död.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.