Vem är Brandon Lee?

Brandon Lee var en begåvad ung skådespelare som omkom tragiskt när en stunt på en film som gick fel. Son till berömde kampsporter skådespelaren Bruce Lee, Brandon hade redan visat stort handlar förmåga när han kastades i vad som sannolikt skulle ha varit en karriär beslutsfattande roll i filmversionen av den populära serietidningen The Crow . Trots att han bara var 28 när han dog, blev Brandon en kult figur och central för konspirationsteorier om filmen och hans olyckliga död.

född i Oakland, Kalifornien och växte upp under en tid i Hong Kong hade Brandon en något orolig barndom och ungdom. Hans anmärkningsvärda filmstjärna far dog när Brandon Lee var 8 år gammal, på grund av en dödlig ansamling av vätska i hans hjärna. Efter Bruce Lee's död, Brandon mamma Linda Lee Cadwell flyttade hennes två barn till Seattle. Brandon Lee var ingen stor student som hoppar av skolan ett par gånger och även lämna en plats på Emerson College att fortsätta sin skådespelarkarriär.

Lees första riktiga agerar spelning kom i en Hong Kong kampsporter film Legacy of Rage . Även källor tyder på att Brandon inte var intresserad av att följa sin fars fotspår i kampsporter filmvärlden, han har en talang för genren. Dessutom gjorde sin halv-asiatiska anor honom ett populärt val för kampsporter filmer gjorda i Amerika, där genren verkligen fångade på en trend.

Även om de flesta av Brandon Lee tidiga filmer anses inte vara av exceptionellt hög kvalitet, det var tydligt att han hade spirande egenskap talang liksom kampsporter förmågor. Hans karriär verkade vara på uppgång när han kastades i The Crow av regissören Alex Proyas. Filmen berättar en mörk historia om en man som återvänder från de döda för att hämnas efter att han och hans fästmö mördas.

Shooting närmade sig sitt slut när dödsolyckan som tog Brandon Lee liv inträffade. Under en scen där en av angriparna i filminspelning Lees karaktär, prop Gun misfired med våldsam kraft. Trots att kulan var en tom, storleken på kulan och den kraft med vilken den trädde Lee kropp gjorde inge kula i ryggraden. Han fördes till ett närliggande sjukhus och tas i kirurgi, men dödförklarades senare på kvällen. fotografering av The Crow fortsatte på uppmaning av Lees familj, med en stuntman används för Brandon Lee få kvarvarande scener. Filmen släpptes till positiva recensioner för stil, innehåll och agerar. Som berättelser om död Brandon Lee började cirkulera, en kult fans började bildas runt både filmen och sen skådespelare. Vissa ansåg att hans död var faktiskt foul play, trots polisens beslutsamhet att det var en olycka. Andra ansåg att den förtida död både Brandon och Bruce Lee innebära någon slags förbannelse över familjen.

Brandon Lee var en ljus och begåvade unga skådespelare med alla tecken på en lång karriär framför sig. Efter hans död, lobbade hans fästmö Eliza Hutton framgångsrikt för ytterligare säkerhetsåtgärder som krävs när vapnen används i filmer. Även om det är en stor tragedi att förlora en person så ung, fläktar har några färdiga byggnader för Lee att påminna dem om hans talang, inklusive sin banbrytande prestanda som Eric Draven i The Crow .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.