Vad är en Gandy Dancer?

En Gandy dancer är någon som jobbar på underhåll Besättningen på järnväg. Track besättningar är avgörande för en fungerande järnväg, eftersom dessa män och kvinnor se till att spåren är i gott skick, och de behandlar situationer på spåren innan de förvandlas till problem. Arbete inom detta område kan vara MYCKET SLITSAM, och timmarna är ofta mycket långa, som man ibland måste resa på stora avstånd för att kontrollera och reparera spåren.

Ursprunget till uttrycket "Gandy dancer" för att referera en låt arbetstagaren är ganska oklara. Begreppet tycks ha uppstått i slutet av artonhundratalet, och det användes ofta just med hänvisning till svarta spår arbetstagare. Många spår arbetstagare i den östra delen av USA var av svart arv, medan arbetare i väst tenderat att vara kinesiska och senare i Latinamerika, efter kinesiska invandrare var utestängda från arbetet samt fastighetsägande, äktenskap och medborgarskap. Latin American Gandy dansarna hade sin egen term för sig själva: traqueros . Det finns olika teorier om varför spår arbetstagare kom att kallas Gandy dansare. Den "dans" del är faktiskt ganska lätt, eftersom de flesta spår besättningen sjöng låtar medan de arbetat för att hålla rytmen. Singing också bidragit till att skingra trötthet, och på ett väl samordnat besättning kunde sjunga och noggrant daterade förflyttningar som påminner om dans. När det gäller "Gandy," saker är lite mer komplicerat. Vissa personer har föreslagit att det är en hänvisning till speciella kallas gandies som används för lyft av rälsen medan banden byttes ut. Detta skulle dock kunna vara lätt ett backformation från Gandy dancer. "Andra har sagt att det är en nick till Gandy Manufacturing Company i Chicago, som gjorde massor av verktyg för banhållning. Detta skulle vara rimligt, utom att ingen dokumentation om detta företags existens kan hittas. I en annan teori om ursprunget till "Gandy dancer," folk pekar på det sätt som rälsen används för att ligga spåra var hanteras. Dessa skenor var mycket tung och ofta en stor besättning av männen skulle gå på järnväg tillsammans, blanda försiktigt i takt med musiken och antagligen ser ut som en flock gäss vaggande. Detta tydligen fått människor att ringa spår arbetstagare gåskarl dansare ", som var skadad i" Gandy dansare, "men varför ganders speciellt i stället för gäss i allmänhet skulle pekas ut är okänt. Kanske är det en hänvisning till den helt manliga karaktären av historisk tågpersonal.

Oavsett ursprunget av begreppet, Gandy dansare rutinmässigt rida rälsen att inspektera dem. Varje gång ett tåg passerar, lossar vibrationer armaturerna av banan, så det är viktigt att skärpa spår, leta efter röta eller skadade band, och tydliga risker på låtar som nedskjutna träd. Gandy dancer besättningar historiskt använts särskilt anläggs lätta spår bilar, som kan ha egen strömförsörjning eller drivs av en liten motor, att resa till delar av banan som de upprätthålls. Många moderna besättningar använder specialanpassad utrustade bilar och lastbilar som kan köra på järnvägsspår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.