Varför är Encefalit så farligt?

Encefalit leder till svullnad i hjärnan och har många orsaker. Många virus och bakteriella sjukdomar kan resultera i svullnad. Ett av de mest kända villkor i samband med encefalit är West Nile-virus som sprids genom myggbett. Sent skede West Nile-virus i svåra fall ofta leder till hjärninflammation. Något fall av encefalit är farlig eftersom den påverkar hjärnan, det organ som kontrollerar alla andra organ och hjälper oss att tänka och resonera.

Encefalit är svår att behandla, även om orsaken är bakterier. När hjärnan börjar svälla, kan detta resultera i ganska omedelbar symtom såsom minnesförlust, förvirring, förlust av vissa kroppsfunktioner och skada på hjärnvävnaden. En viss svullnad kan orsaka obotliga skador på hjärnan innan orsaken till det encefalit kan behandlas.

En infekterad hjärnan kan orsakas av meningit, eller kan orsaka hjärnhinneinflammation, eftersom vätskan i ryggraden härrör från vätska i huvudet. Encefalit kan också påverka andningen och orsaka antingen tillfälligt eller permanent lungskada. Hjärtat kan också påverkas av encefalit, särskilt när hjärnan svullnad beror på bakterier. Ofta STREP bakterier kan orsaka vävnader att växa i ventiler av hjärta, som kallas endokardit. Denna komplikation kan skada ventiler och kräver operation för att rensa ut eller ibland ersätta ventiler som behövs.

Sedan tidiga symptom på encefalit, som mindre feber eller attitydförändring, kan ignoreras kan encefalit leda till hjärnan leverfunktion. Tal /språk "eller" centra beteende hjärnan kan bli varaktigt påverkas, mycket lik de effekter man kan vittne från en stroke. Detta kan innebära månaders talterapi för att hjälpa en återhämta sig från skador som orsakats av hjärninflammation.

Slutligen, encefalit även när de behandlas, kan leda till döden. Funktion kan vara så försämras av svullnad att hjärnan helt enkelt stänger av alla system i kroppen. Vad bra, smärtsamma kramper orsakade av svullnad kan förvärra svullnad, skyndade en persons död.

I allmänhet tenderar encefalit vara sämre i de som är mycket unga eller mycket gamla. De flesta med encefalit från virus eller bakterier orsakar kommer att återhämta sig utan hjärnskador. Men barn under fem års ålder och äldre tycks vara särskilt utsatta för komplikationer.

Behandlingar för encefalit innehålla antibiotika, när encefalit är bakterier, att steroider minska svullnad, anti-beslag medicinering och antivirala läkemedel . I sällsynta fall måste operation göras för att rensa hjärnan av de ackumulerade vätska som allvarligt påverkar hjärnans funktion. Kirurgi av detta slag är farligt att utföra, särskilt om någon försvagade av sjukdomen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.