Vad är en Thrombosed hemorrhoid?

Thrombosed hemorrojder är smärtsamma utbuktningar där flödet av blod har blivit begränsad i venerna strax utanför ändtarmen eller i anus. Denna blockering i venerna får dem att svälla och så småningom sprack. Detta gör pooler av blod som samlas och koagulera under ytan av huden. Anses vara en av de mer smärtsamma typer av hemorrhoid, en thrombosed hemorrhoid är ofta väldigt känslig och kan visas som en utskjutande hemorrhoid eller ingå i anus.

En av orsakerna till en thrombosed hemorrhoid är relativt okomplicerade. Sammanträdet under extremt långa perioder kan leda till detta tillstånd. Lyft stora mängder vikt vid arbete på gymmet kan också leda till utvecklingen av denna typ av hemorrojder, så kan den stress som förlossningen. Slutligen, överdriven ansträngning samtidigt som man försöker en avföring kan orsaka venerna att svälla och så småningom brista.

I vissa fall ingen behandling alls är nödvändig för en thrombosed hemorrhoid att läka. Ofta kommer blodproppar under huden absorbera in i kroppen under en period av veckor. Under den tiden kan det vara en bra idé att använda lugnande salvor för att hantera hemorrhoid smärta, och även undvika aktiviteter som kan orsaka villkoret att förvärras.

Det finns några hem rättsmedel som kan hjälpa påskynda minskningen av koagel och att läka hemorrhoid. Med ett varmt bad kan ofta hjälpa till att lindra smärtan. Om förstoppning var grundorsaken till ansträngning, att öka fiberinnehållet att tarmtömning lättare att nå kommer också att minska belastningen på thrombosed hemorrhoid, effektivt förhindra att situationen blir värre. Lugnande krämer som bidrar till att döfva känslan av smärta kan också göra det lättare hantera skick tills fullständig läkning skett.

Även en thrombosed hemorrhoid är i allmänhet inte anses farligt, får det smärtan vara så intensiv att åtgärder för att extrahera blodpropp kan vara nödvändig. Hellre än att försöka göra detta hemma, söka en kvalificerad läkare. Beroende på lokalisering av hemorrhoid eller grupp av hemorrojder kan läkaren att kunna göra ett litet snitt och extrahera koagulera, få lindring nästan omedelbart till patienten.

I svåra situationer, kan din läkare välja fler kirurgiska ingrepp för att ta hand om en thrombosed hemorrhoid. Känd som en fullständig hemorrhoidectomy kräver detta förfarande inte bara utvinna blodproppar, men även den skadade vener. Samtidigt som mer intensiv än att bara utvinna blodpropp, det är mindre chans att en upprepning i framtiden. Dessutom har många patienter tycker att det är mindre postoperativ smärta med denna metod än med de mer förenklade utvinning av blodproppar ensam.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.