Vilka är riskerna med blyfärg?

Enligt Consumer Product Safety Commission, så många som en av 11 barn i USA har höga halter av bly i blodet. Under åren före 1978, många, kanske de flesta, var hem målade med bly-baserade produkter. Dessa äldre hem är en källa till blyförgiftning som främst drabbar barn. Farorna med blyfärg var uppmärksammades av allmänheten 1978 när regeringen officiellt förbjudit användningen av bly färger och produkter. Som en tumregel, den äldre ditt hem är, desto större är risken är att den innehåller bly färg.

Bly kommer in i människokroppen på flera sätt, främst när människor rör ytor som har målats med blyfärg. Målade ytor kan innehålla väggar, golv, dörrar och fönsterbrädor. Eftersom blyfärg åldrar, de försämrade färg är uppdelat i färg flingor eller damm. Denna färg damm kan infiltrera luften under ett hem som orsakar intag av bly i lungorna. Andra metoder för överföringen inbegripa röra blyfärg ytor och sedan sätta fingrarna i munnen, eller går genom damm och överföra att damm till andra delar av kroppen. Alla som kommer i kontakt med dammet riskerar att en hög koncentration av bly.

blyförorening hos barn kan orsaka en rad hälsoproblem, från huvudvärk och hörselproblem till hjärnskador och beteendeproblem. Hos vuxna kan vara omkring för mycket blyfärg orsaka en rad olika sjukdomstillstånd inklusive högt blodtryck, fertilitetsproblem, minnesförlust, mag krämpor och gemensamma och muskelvärk.

Om ditt hem byggdes före 1978 är det bäst att ha ditt hus testas för bly, även om färgen inte visa synliga tecken på peeling eller fjällning. Att anlita en professionell målare för att genomföra en blyfärg inspektion kommer att lätta ditt sinne, deras riskbedömning av potentiella säkerhetsrisker faror kommer att ge dig den information som behövs för att göra beslut om att måla ditt hem. Om du bestämmer dig för att ditt hem behöver målning, se till att anlita professionell målare som är experter på att hantera riskerna med bly-baserad färg. Slipning och borttagning av bly färg kan öka bly i luften och orsaka blyförorening. De använder särskilda tekniker för att kontrollera spridningen av bly som de målar ditt hem.

Paint är inte den enda källan av bly, dock. Bly finns också i vissa jordar, och kranvatten som kommer genom äldre VVS där blybaserad rör eller lödning användes. Förutom att det bly som förekommer i hemmet, vara vaksamma på andra källor till bly inklusive gamla målade leksaker och möbler, hobby leveranser i målat glas arbete och keramik, och drycker eller livsmedel lagras i blykristallglas spilloljekärl eller keramik med bly glasyrer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.