Vad gör en Självhjälp Business göra?

en självhjälpsgrupp verksamhet är en verksamhet som är inriktad på att hjälpa enskilda lära sig olika self-förbättring koncept, ofta genom en eller flera vägar för information. Dessa kan bestå av seminarier, publicering, webbplatser och rådgivning med fokus på självhjälp. Det gemensamma målet för varje metod eller typ är att hjälpa andra förbättra deras totala livskvalitet.

En typ av självhjälp yrkesmässig användning motiverande tal och seminarier. Dessa personer ordna och tala på seminarier för att motivera och inspirera andra att göra förändringar i sina liv. Seminarier kostar i allmänhet en avgift för att delta, och den får ske på en resort eller reträtt, så att tala åtaganden att pågå i flera dagar. Deltagarna lär sig självförbättring teknik och i allmänhet uppmanas att köpa böcker och arbetsböcker för att främja deras utforskning.

Många självhjälpsgrupper teorier och företag lär giltiga principer som andra kan använda, men det är viktigt för konsumenterna att vara försiktiga när de köper dyra seminarium paket och retreater. Ofta, och kollar på en bok skriven av den personen på biblioteket eller beställa en begagnad kopia av metoden online är lika effektivt som att höra det personligen. För interaktion med andra som också kämpar, det finns gott om billiga och gratis stödja grupper som värd på de flesta områden.

Böcker kan också ingå i en självhjälpsgrupp företag, med förlag dra nytta av det antal människor som vill förbättra sin situation. Professionella psykologer och andra läkare och kuratorer skriva böcker med metoder för att hjälpa allt från depression till viktökning. Detta är kanske den största typen av självhjälp företag, med miljontals böcker i denna kategori som säljs varje år.

Det finns många specialiserade webbplatser utformade för att vara en resurs för självhjälp-relaterade ämnen. Dessa webbplatser kan eller inte kan kräva ett medlemskap, och används ofta i kombination med böcker och andra metoder. Faktum är att många gånger böcker och utnämningar seminariet kan köpas via webbplatser.

En annan typ av självhjälp verksamhet är traditionell rådgivning och stödgrupper som undervisar självhjälp system. Även om detta innebär mer konventionella behandlingar också, dessa rådgivare lära personer hur man skulle fortsätta behandlingen hemma. Detta kan hjälpa till när rådgivning har upphört eller minskat i frekvens.

För att en självhjälp för att vara effektiva måste de principer och regler som lagt fram av programmet måste följas noggrant. En av de viktigaste orsakerna till att dessa program fungerar inte är att användare ger upp för tidigt. Dessutom alla som har en allvarlig psykisk sjukdom eller har självmordstankar, självdestruktivt beteende, eller skada andra bör söka professionell hjälp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.