Vad är en Slutgiltiga undersökta enheten?

en slutgiltig observationsenheten (DOU) är en enhet på ett sjukhus som ger den näst högsta nivån på vården. Patienter kan bokas direkt i DOU när de anländer till sjukhuset, eller de kan överföras till de DOU från intensivvårdsavdelning (IVA) när de väl har stabiliserats. Ett stort antal av patienterna får vistas i en slutgiltig observationsenheten, får omsorg av specialutbildade sjuksköterskor och medicinska team.

Den högsta nivån av vård på sjukhus är en ICU. IVA är konstruerade för mycket sjuka patienter som kräver ständig övervakning. Ofta är sjuksköterskan att patienten förhållandet 1:1 eller ibland till 02:01 för att säkerställa att patienter har runt-runt vård av uppmärksam personal. Patienter som är i ICU ofta är instabila, vilket innebär att de kan behöva medicinsk behandling för att överleva.

I en Slutgiltig observationsenheten, patienter behöver fortfarande en hel del uppmärksamhet, men deras tillstånd är inte så kritisk som för IVA patienter. Sjuksköterskor kontrollera fortfarande på patienter minst en gång var fjärde timme, och de använder telemetri för att följa upp patienter. Telemetri system kunna mäta vid patientens säng och rapportera dem till en ammande station eller övervakning rum, vilket gör att personalen för att se när en patient i nöd.

Du kan höra en DOU kallas en direkt observation eller Telemetri Unit. En del sjukhus kallar sådana enheter "nedåt enheter" hänvisning tanken att den slutgiltiga observationsenheten är ett steg ner från ICU. Flyttas ett steg ned enhet från ICU är en anledning att fira, eftersom det indikerar att patientens prognos har förbättrats.

Vanligtvis har en Slutgiltiga observationsenheten begränsade öppettider, eftersom patienter ofta är trötta och fortfarande arbetar hårt med att återhämta sig. Patienter arbetar med ett team av läkare att ta itu med sina villkor, och de kan även få tillgång till sjukgymnastik, psykologisk rådgivning, och andra behandlingar som är avsedda att minska det trauma och långsiktiga effekter av sin vistelse. Normalt kosten för patienterna i DOU är också begränsad, med en nutritionist avgöra vad patienten bör äta och när att påskynda återhämtningen.

Om en vän eller familjemedlem i en slutgiltig undersökta enheten, bör du kontrollera med sjukhusets personal om vem som får se patienten, och när. Du bör vara beredd att se patienten ansluten till medicinsk utrustning, och om patienten verkar spänd eller stressad, kommer du bli ombedd att lämna. Patienter är ofta väldigt glada över att ha besökare medan på sjukhuset, särskilt om besökarna kommer med gåvor, så att arbetet med att göra en DOU besök är oftast värt det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.