Vad är ätstörning Inventory?

ätstörningar Inventory är en själv-rapport prov ges av läkare som avgör om en patient har en ätstörning. Den ursprungliga versionen innehåller 64 frågor som fokuserar på åtta olika kategorier. Det är inte avsett att diagnostisera några villkor, men det används som en screening enhet. Sedan dess utveckling av David M. Garner 1984 har det också använts för att hjälpa läkarna att förstå psykologin bakom sjukdomar som anorexia nervosa och bulimia nervosa.

Av de åtta kategorier av frågor, tre av dem handlar om beteende och attityd när det gäller vikt, äta och kroppsform. Dessa inkluderar kropp missnöje, bulimi, och kör tunna. När patienten besvarar dessa frågor, kan ätstörningar Inventory sprida lite ljus över hennes idéer kring hennes kropp.

De övriga fem skalor undersöka de psykologiska faktorer hos personer med ätstörningar symptom. Dessa inkluderar perfektionism, interpersonell misstro, ineffektivitet, rädslor mognad och medvetenhet om den inre stimuli. Svaren på dessa frågor kan ibland korrekt förutsäga om en patient som har eller kommer att utveckla ätstörningar symtom.

Den andra versionen av ätstörningar Inventory, eller EDI 2, skapades 1991. Det omfattar 91 totalt frågor och tre nya kategorier. De är impulskontroll, social otrygghet och asketism.

En tredje version, eller EDI 3, har sedan utvecklats. Antalet frågor är samma som EDI-2, men det finns 12 skalor, nio av vilka utgör allmänna psykologiska frågor. Det finns också sex sammansatta värderingar som skall inkluderas i denna version. De omfattar ätstörningar Risk, Risk Ogiltighet, Affektiv problem, Overcontrol, interpersonella problem, och allmänt psykiskt felinställning.

Frågor frågade inom varje kategori omfattar ofta symptom som överdriven motion, hetsätning, rengöring, användning av bantningspiller och intag av laxermedel. Den ätstörningar Inventory tar även hänsyn till patientens kropp massa index för att avgöra om hon kan vara en kandidat för ätstörningar behandling. Testet är ett enkelt checklista form, som hjälper både de som fyller ut och läkare som tolkar resultaten. På så sätt kan svaren visas lätt på grafer.

Även om ätstörningar Inventory kanske inte alltid korrekt att identifiera patienter med frågor som anorexia nervosa eller bulimia nervosa, har flera studier har visat att detta test är typiskt korrekt. Resultat korrelerar vanligen med andra åtgärder, till exempel äta färdigheter Test och fasthållningsanordningen Skala. Även om de flesta studier med detta test kretsar kring kvinnor, sägs vara lämplig för män, också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.