Vad är Vestibulocochlear Nerve?

vestibulocochlear nerv är en sensorisk nerv som bedriver hörsel-och vestibulära information från innerörat till hjärnan. Auditiva funktioner hantera hörsel och vestibulära funktioner syftar till att bibehålla balans och medvetenhet om kroppens position. Den vestibulocochlear nerv levererar rent sensorisk information och är den åttonde hjärnnerven. Alla tolv kranialnerver härrör från hjärnstammen, ett område nära skallbasen, strax ovanför ryggmärgen och resa ut att leverera rörlighet och känsel i ansiktet och halsen.

vestibulocochlear nerv, en gång kallad auditiv eller akustisk nerv, börjar i förlängda märgen, eller den nedre delen av hjärnstammen. Det färdas sedan tillsammans med ansiktsnerven och kommer in i innerörat via det interna akustiska meatus, ett hål i tiden skelett i skallen. Här delar upp vestibulocochlear nerven i cochlea och vestibulär nerver, som leder till hörsel och signaler balans, respektive.

cochlea nerv sträcker sig in i innerörat, en snigel formad, knotiga röret i innerörat som är ansvarig för förhör. Ljud vibrationer från yttervärlden in i örat och överförs via vätskan i tuberna i cochlean. När dessa fysiska vibrationer når organ Corti i cochlean, vibrationerna knock i hårcellerna, små, cilierade prognoserna från organ Corti. Hårcellerna både förstärker styrkan i vibrationer och omvandla vibrationer från fysisk förflyttning till elektriska impulser. De elektriska impulser överförs sedan till den spiral ganglion, en grupp av nervceller som framkommit under cochlea nerv och sedan leds tillbaka genom vestibulocochlear nerven till hjärnan, där ljudet behandlas.

Den vestibulära gren av vestibulocochlear nerv reser mot den halvcirkelformade kanalerna, som kombinerar med innerörat och bildar en labyrint av innerörat. Den halvcirkelformade kanalerna är en uppsättning av tre loopy rör som registrerar kroppens position genom att övervaka rörelse av vätska i kanalerna. Vestibulära nerven får sensorisk information från halvrunda kanalerna via Scarpa's ganglion, ett kluster av nervceller som framkom i slutet av det vestibulära nerven. Detta positionsinformation är sedan transporteras längs vestibulocochlear nerven till hjärnan, som kan bearbeta information och hjälpa kroppen att uppnå balans.

Om vestibulocochlear nerv är skadad kan en patient uppvisar flera symptom, såsom hörselnedsättning, illamående, svår yrsel, svårigheter att upprätthålla balans och ringningar i örat. Vestibulära neurit uppstår när det finns en virusinfektion i vestibulära nerven, och vestibulära neuronitis hänvisar till en infektion i celler i Scarpa's ganglion. Det är oklart för forskarna där dessa infektioner vanligen börjar-i nerverna eller ganglier-eller som virus är normalt den skyldige. Det föreslås att viruset vanligtvis tillhör herpes familjen eller kan vara en del av en systemisk eller hela kroppen, infektion. Om cochlea nerv är också involverad, då kallas labyrintit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.