Hur kan jag hantera Dairy allergier?

Dairy allergier är bland de vanligaste födoämnesallergier i världen, och det finns ett antal tekniker som kan användas för att leva med dessa allergier. Som med alla födoämnesallergier är det mycket viktigt att ta allergitest eller gå på ett undanröjande diet för att bekräfta att mejeriprodukter är boven bakom de allergiska reaktionerna. En allergi specialist kan ge ett samråd för en patient som tror att han eller hon har ett mejeri allergi. Bekräftelse är viktigt eftersom ett stort antal livsmedel kan orsaka allergier, och det är viktigt att begränsa den sanna allergen.

Det är också viktigt att skilja mellan allergier och intolerans. När någon är allergisk mot mjölkprodukter, har hans eller hennes immunsystem utvecklat antikroppar mot kasein eller vassle två proteiner som finns i mjölkprodukter. När mejeriet intas, kroppens immunförsvar reagerar, orsakar nässelutslag, trafikstockningar, eksem och andra symptom. Med ett mejeri intolerans, saknar patienten de enzymer som behövs för att smälta laktos, hittade ett socker i mjölk, och som ett resultat han eller hon upplever gastrointestinal ångest när mejeriprodukter konsumeras. Allergier kan vara livshotande, medan en intolerans är helt enkelt obekvämt och obehagligt.

I fråga om någon med äkta mjölk allergier, alla mejeriprodukter bör undvikas. Detta omfattar mjölk, yoghurt, kefir, ost, grädde, och så vidare. Människor måste också se upp för kasein, vassle, och andra mjölkprodukter i förädlade livsmedel, särskilt soja kött substitut gjort för vegetarianer. Många sojaprodukter är berikade med kasein för att öka mängden tillgängligt protein i maten. Mjölkprodukter är också ibland dolda som "naturliga aromer", vilket kan göra dem svåra att undvika.

En del personer med mjölkkor allergier kan inte dricka komjölk, men de kan konsumera get, får eller andra mjölk. Detta beror på att mejeriet allergier kan uppenbart på lite olika sätt, skapa unika reaktioner. Innan testning andra mejeriprodukter för att leta efter en reaktion, bör en patient tala med sin allergi specialist. Patienter som får allvarliga reaktioner av mejeriprodukter också kan behöva genomföra en adrenalin injektor så att i den händelse de intar mejeriprodukter, kan de behandlas snabbt.

När det gäller mejeriprodukter intolerans, en del människor undviker mejeriprodukter, medan andra tar orala kosttillskott för att ersätta enzymer deras kroppar inte gör så att de kan dricka mjölk. Laktas-berikade mjölk är också tillgänglig. Laktos nivåer är också mycket låg i ost, särskilt hård ost, kan så många människor med laktosintolerans framgångsrikt njuta av ost, utan att uppleva symptom.

Föräldrar kan vara glad att veta att barn ofta växer fram ur mejeriet allergier vid en ålder av fem eller sex.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.