Vilken typ av massage passar mig?

Massage är en konstform som är tusentals år gamla, och det har utövats utförligt i en mängd olika kulturer att läka kropp och själ. Den alltmer global karaktär mänsklig interaktion har lett till en omfattande spridning av massage, och de flesta massörer erbjuder massage från platser som Thailand, Sverige, Indonesien och Afrika i sin praxis. För kunder kan det breda utbudet av tillgängliga massage stilar vara något förvirrande, särskilt eftersom många massörer kommer att integrera flera tekniker i en session. Följande översikt över vanliga massage tekniker är på intet sätt uttömmande, men det bör hjälpa dig att skilja mellan Myofascial utsläpp och kraniosakral terapi vid nästa middagsbjudning.

Vilken typ av massage som kommer i åtanke då de flesta människor hör ordet är svenska eller Esalen stil massage. Båda formerna innehåller en hel del kontakt med kroppen, långa, flytande linjer, samt specialiserade stroke syftar till att tränga områden av djupare spänningar och smärta. För allmän avkoppling, är denna typ av massage ett utmärkt val, och kommer att lämna din kropp med en hela bra känsla, om du har arbetat med en bra terapeut kan du också känna dig mer emotionellt balanserat också.

För djupare massage, det finns stilar som Rolfing, Myofascial release, lymfdränage och djup vävnad. Alla dessa typer av massage införliva mycket djupare muskel arbete, och kräver mer utbildning hos terapeuten. I de flesta fall dessa terapeuter föredrar att arbeta med kunder flera gånger, identifiera problemområden, släpper spänningar, och lära kroppen att hålla stark, frisk arbetsställningar. Deep arbete kan vara intensiv, som terapeut manipulera muskler och senor, men också till stor nytta när de utförs väl.

Andra typer av massage och karosseri fokusera mer på andlighet. Dessa inkluderar kraniosakral terapi, reiki, zonterapi, och andra typer av energi arbete. De vägledande principerna bakom dessa stilar av karosseri är ofta rotade i asiatisk tradition. Energi arbetstagare titta på energin i kroppen och hur det sprids, söker efter delar av blockering, spänning och svaghet. Ofta en energi arbetspass kommer att innebära minimal hudkontakt, men kan kompletteras med känslor av intensiv känslomässig release.

Vissa spa också erbjuda asiatisk stil massage som thailändsk, Shiatsu, och akupressur. Thailändsk massage, även kallad "lat mans yoga" är en typ av massage där kunden fortfarande fullt påklädd på en golvmatta medan terapeuten manipulerar sin kropp till djupt avslappnande poser. Shiatsu och akupressur både fokusera på tryckpunkter som rör energi fält kroppen och sträva efter att frigöra blockerad energi att lämna kunden uppfriskade och friskare. Vissa spa också införliva massage ritualer, som Lulur, en traditionell javanesiska kroppsvård session med sker innan ett bröllop.

Fler exotiska massage alternativ är Chai Qiao, en kinesisk stil massage där terapeuten går på kundens tillbaka med hjälp av en stabiliserande ram och varm sten massage, som använder strategiskt placerade uppvärmda stenar till djupt slappna kroppen. Många utövare av traditionell kinesisk medicin erbjuder tui na, en kinesisk massage tradition som är tusentals år gamla, och omfattar rullande rörelser, djupt tryckande, skjutande, gripa, och trumma på olika delar av kroppen. En annan typ av exotiska massage är Lomi Lomi, en Hawaii massage holistisk massage teknik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.