Vilka är riskerna med lim Huffing?

Lim huffing är en form av inhalant missbruk som innebär att en individ medvetet koncentrat och andas rök närvarande i lim, vilket leder till känslor av eufori, förvirring och hallucinationer. Det finns många kort och lång livslängd faror med fritids lim huffing. Människor kan uppleva oåterkalleliga hjärna, hjärta och lungskador, hörselnedsättning, nervsystemet problem, och andra effekter som uppstår genom att andas in farliga gifter. Kronisk lim huffing kan också leda till beroende och missbruk, vilket ökar chanserna för överdosering och död.

Människor som lustigt lim kan lukta rök direkt ur en flaska, eller täcka munnen med en papperskasse fylld med ämnet. De kemikalier som finns i lim genomsyrar blod-hjärnbarriären och reagerar med signalsubstanserna att producera euforiska förnimmelser. Användare påbörjas omedelbart känna svimfärdig och förvirrad, och kan få hallucinationer. Inom några minuter, men enskilda drabbas av hälsoeffekter som huvudvärk, illamående, sluddrigt tal, hörsel-och synproblem, kräkningar och svårigheter att kontrollera muskelrörelser. Som en användare fortsätter att komma ner från sina höga, känslor av trötthet och depression uppstå.

Andra kortfristiga farorna med lim huffing inkluderar inflammation och irritation i näsa och svalg och utvecklingen av en hosta eller Wheeze. En användare kan gå ut efter huffing lim, presentera möjligheten till kvävning om en väska är fortfarande knuten till hans eller hennes ansikte. Bristen på syre intag kan leda till kvävning, och en person kan lätt kvävas av sina spyor om det fortfarande desorienterad eller medvetslös. Ytterligare miljörisker föreligger när en desorienterad användare försöker att gå, köra bil eller delta i en verksamhet som är svårt när påverkad av inhalants.

Det finns många faror med långsiktiga missbruk, inklusive skador på hjärnan, lungorna och hjärtat. Limma huffing dödar hjärnceller och med tiden förändringar hjärnans kemi och funktion. Många människor lider av permanenta skador i de områden av hjärnan som styr motorns rörelse, tal, hörsel och koncentration. Lever och njurskador är möjliga när stora mängder giftiga kemikalier är ständigt närvarande i blodet, och hjärtsvikt är möjligt på grund av otillräckliga mängder syre och sunda näringsämnen i blodet.

Kemisk beroende och missbruk medföra ytterligare omedelbara faror. En individ kan utveckla en tolerans mot lim kemikalier över tiden, vilket innebär att han eller hon måste huff mer och mer av ämnet i senare använder för att uppnå samma effekt. Stora doser av lim är mycket giftiga, och effekterna kan leda till intensiv fysisk lidande och död.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.