Vad innebär Ultraljud Training?

Ultraljud utbildning är en relativt kort, men engagerade process. Medicinska krav är mycket höga och studenter måste göra sitt bästa för att passera. Utbildningen innebär en viss klassrummet kursarbeten och är till stor del praktisk klinisk rotationer.

Ultraljud är mest i samband med graviditet, när föräldrarna få första glimt av sitt barn under rutinmässiga ultraljud. Det är dock också används för att diagnostisera ett antal medicinska sjukdomar, inklusive njur-och leversjukdomar eller frågor som njursten. Eftersom det är icke-invasiv och visar nästan omedelbara resultat, de användningsområden för ultraljud har expanderat så att läkarna har blivit mer innovativa.

utbildningsprogram som erbjuder ultraljud måste vara godkänd av amerikanska registret för diagnostik sonography (ARDMS). Tekniker som klarar programmet och ansöka om att registreras med ARDMS blivit känd som Registrerade diagnostik Sonographers (RDMS). Ackrediteringen ger en konkurrensfördel vid jobbsökande. De som studerar har möjlighet att få ett certifikat, ett två år eller fyra år examen vid de avslutat sina program.

För att bli antagen till ultraljud utbildning, många skolor kräver studenterna att ha en intresseföretagets eller kandidatexamen inom naturvetenskap eller sjukvård. Många sjuksköterskor vända sig till ett ultraljud träningsprogram för att få ytterligare möjligheter öppna för sin karriär. Det finns skolor som inte kräver en medicinsk bakgrund, men eleverna utan en bör föregripa en större klass last för att kompensera för sin brist på erfarenhet.

Det är vanligt att ha minst två 8-timmars dagar klasser i veckan. Dessa klasser omfattar ofta kurser i ämnen som anatomi, fysik, medicinsk etik, vård och fysiologi. I de flesta program ultraljud utbildning, studerande förväntas upprätthålla ett minimum av en 2,0 eller C genomsnittet.

kliniska utbildningen är praktisk utbildning som äger rum på ett sjukhus, universitet eller annan vårdcentral. Studenter rotera i allmänhet mellan olika röntgenavdelningar för att uppleva så många olika situationer första hand som möjligt. Dessa omfattar vanligtvis: abdominal sonography, neurosonography, obstetrisk och gynekologisk sonography, oftalmologiska sonography och vaskulär teknik eller ekokardiografi. Vissa program tillåter en tekniker att specialisera sig på ett av dessa områden.

Många skolor lägger ytterligare betoning på lärande administrativa uppgifter eftersom det är oftast en del av att vara en tekniker. Förmågan att hanterar känsliga patientuppgifter är ett måste. Kliniker och sjukhus förväntar största professionalism och organisation ur deras tekniker, och skolorna gör sitt bästa för att säkerställa att en hög kvalitet på tekniker lämnar sina klassrum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.