Vad betyder en Ambulansförare göra?

Ambulanstjänster är medicinsk transporttjänster som ofta har att röra sjuka individer från en plats till en annan. Det vanligaste användningsområdet för denna typ av tjänst är att bemöta en nödsituation som en bilolycka eller plötslig kollaps av en enskild, snabbt flytta sjuka eller skadelidande att en vårdenhet där han eller hon kan få behandling. Men ger de typiska ambulanssjukvården andra tjänster.

Förutom att ge akut medicinsk transport är det inte ovanligt att en ambulans för att transportera patienter mellan sjukvårdsinrättningar. Detta kan omfatta att flytta en patient från ett sjukhus till en annan eller att transportera en patient från ett sjukhem till sjukhuset. Som med kritiska situationer är det oftast utbildad sjukvårdspersonal närvarande under transporten och se till att patienten är fortsatt stabil och så bekvämt som möjligt under övergången från en anläggning till en annan.

Det finns också uppgifter som dessa typer av tjänster som är klassificerade som icke-brådskande sjuktransporter. En sjuktransport kan också uppmanas att återlämna en patient som har släppts till hans eller hennes hem. Till exempel, om en skadelidande tillräckligt bra för att lämna sjukhuset, men måste vara kvar i sängen medan konvalescent hemma, det finns en god chans att en ambulans kommer att ge transporten hem. När anländer till patientens hem, kommer besättningen hjälpa patienten att få i hemmet och avveckling i säng. I det läget vänder besättningen ansvaret för patienten över till vårdgivare som var på bosättning för att ta emot patienten.

Även om många människor tänker på en ambulans som tillhandahåller medicinsk transporter på väg endast är det faktum att många tjänster idag också har förmågan att transportera patienter med flyg. Användningen av en luft ambulans för att transportera patienter till fjärran vårdinrättningar har blivit allt vanligare när människor reser allt längre från hemmet för affärer och nöje. Medan vissa tjänster begränsa sitt utbud av täckning för ett visst avstånd, finns det internationella medicinska transporter som utnyttjar både mark-och lufttransporter för att få en patient till önskad destination, oavsett var i världen den destination som råkar vara.

I de flesta länder, är en ambulans skyldiga att registrera sig med en lokal jurisdiktion i syfte att erbjuda medicinsk transport till allmänheten. Många länder har särskilda kriterier att tjänsten måste uppfylla för att godkännas för denna funktion. Kraven omfattar uthyrning endast välutbildad personal för att administrera vård till festen som transporteras. De flesta ambulanstransporter kräva att förare upprätthålla en fläckfri färdregistreringen för att vara berättigade till fortsatt anställning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.