Vad är godartad prostataförstoring?

godartad prostataförstoring, eller BHP, är en term som refererar till en utvidgning av prostata. Villkoret börjar normalt ske efter fyrtio års ålder, om det sker alls. Inte alla män upplever prostataförstoring, och för många män prostatahyperplasi inte producerar några försvagande hälsofrågor. När graden av tillväxt av prostata inte orsakar en hel del obehag och inte visa några drag i samband med utveckling av prostatacancer är villkoret anses vara godartade. Så länge den årliga prostata prov visar inget onormalt som överdriven tillväxt eller förändringar i ytan av prostata är godartad hyperplasi inte kommer att medföra några stora problem för den manliga.

Om det finns några mindre symtom uppkommer med godartad prostataförstoring, kan de ofta behandlas med en kombination av diet förändringar och receptbelagda läkemedel. Detta gäller särskilt om den ökade något i storlek av prostata stör processen för urinering. Män som börjar uppleva en försvagad ström eller inte har möjlighet att uppnå en känsla av att få full befrielse från att kissa får lida av trycket släpps ut på urinröret av förstorad prostata. När detta är fallet, kan medicinering hjälpa till att förhindra att trycket från att fullt så allvarliga och att hanen att återfå en känsla av fullständigt tömma urinblåsan även om godartad prostataförstoring är närvarande.

Även om godartad prostataförstoring anses inte vara ett ovanligt eller särskilt allvarlig sjukdom, det betyder inte att det inte ska övervakas regelbundet. En läkare kan rekommendera att upprätthålla ett schema som inkluderar en prostata tentamen mer än en gång per kalenderår som en del av övervakningen ytterligare tillväxt av prostata. De mer frekventa examen kan också ha att göra med att se den receptbelagda medicinen ger tillfredsställande resultat på nuvarande nivå i utvecklingen.

Även om ett tillstånd av hyperplasi inte automatiskt innebär att en infektion eller utvecklingen av cancer är nära förestående, är det alltid en bra idé att börja tätare kontroller när diagnosen godartad prostataförstoring levereras . Detta gäller särskilt om det finns en familjehistoria av prostatacancer närvarande, eller om den manliga i fråga är kaukasiska eller av afrikanskt ursprung. Män i dessa två rasistiska grupper är mer benägna att utveckla prostatacancer frågor än män av asiatiskt ursprung.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.