Vad är bäckenbensfogen Pubis Dysfunktion?

bäckenbensfogen pubis dysfunktion är ett tillstånd som oftast drabbar kvinnor under graviditet och förlossning. Denna term hänvisar till rörelse som uppstår i symphysis pubis , som är en broskspetsarna gemensam längst ner i bäckenet. Det gemensamma är flexibel nog att det kan röra sig under graviditet och förlossning, så förlossning att fortsätta. När bäckenbensfogen pubis dysfunktion inträffar, är mängden rörelse som gemensamt kan genomgå överdriven, vilket leder till smärta och nedsatt rörlighet.

bäckenbensfogen pubis hålls samman och förstärks med ligament och muskler som säkerställer det gemensamma stabila under rörelse. En vuxen kvinna har ett gap på omkring fem millimeter (0,2 inches) mellan två ben i leden. Under graviditeten kan denna lucka öka till åtta millimeter (0,3 inches) i bredd utan att orsaka några problem. Om avståndet ökar till nio millimeter (0,35 inches) eller mer, pubis det bäckenbensfogen gemensamt kan bli instabil.

Detta villkor är förmodligen uppstått som en följd av utsöndring av ett hormon som kallas relaxin . Bland annat är relaxin känt att bryta ner kollagen i symphysis pubis gemensamma, som hjälper gemensamma mjukna och tillåter klyftan mellan benen för att utvidga. Det är inte känt exakt varför det gemensamma blir överansträngda i vissa kvinnor. Det kan vara att vissa kvinnor är mer känsliga för relaxin, eller kan producera mer av hormonet än normalt. Andra faktorer såsom brist på motion eller över-träning, övervikt vinna, och dålig hållning, kan också spela en roll i utvecklingen av tillståndet.

Det vanligaste symptomet upplevs av kvinnor med bäckenbensfogen pubis dysfunktion är smärta i nedre bäckenet. Den typ av smärta kan variera, med kvinnor rapportering brännande, stickande, och skytte smärtor, liksom ständigt ont eller obehag. Smärtan kan sträcka sig från nedre bäckenet på buken, ryggen, ljumsken, perineum, och lår. Som ett resultat av nedsatt promenader är vanligt. Kvinnor som lider av detta villkor har ofta särskilt svårt att gå i trappor, stå eller luta på ett ben, och som stiger från en sittande ställning.

Upp till 25% av kvinnor upplever bäckenbensfogen pubis dysfunktion symptom under graviditeten. För de flesta kvinnor, symtomen försvinner inom några dagar efter födseln, men ca 7% av kvinnor med villkoret att fortsätta att påverkas. En kvinna som fortsätter att lida av smärta efter förlossningen kan ha svårt att ta hand om hennes nyfödda och är i riskzonen för depression.

Behandling av bäckenbensfogen pubis dysfunktion under graviditeten vanligtvis innebär en kombination av smärtlindring medicinering och beteende modifiering. Mediciner som kodein och paracetamol, som också kallas paracetamol, brukar rekommenderas under graviditet. Kvinnor kan också arbeta med en sjukgymnast som hjälper henne med strategier för att undvika smärta och minska bäcken stress. För kvinnor som fortsätter att uppleva smärta efter förlossningen, bädd-vila följt av utökade sjukgymnastik och smärtlindring brukar rekommenderas. Det är ovanligt för en kvinna att kräva operation för att rätta till problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.