Hur mycket vatten ska jag dricka varje dag?

Konventionell visdom har haft under åren att man ska dricka åtta 8 ounce glas vatten dagligen. Speciellt om du försöker gå ner i vikt, säger man, dricka en optimal mängd vatten dagligen bromsar aptiten och hjälper ditt system skjul fettet. Om du är aktiv inom idrotten, bor i ett varmt klimat bör du lägga till fler vatten i ditt dagliga dricka kvot.

Men är det åtta 8 ounce glas vatten kvot korrekt? Vissa säger att du dricker mycket vatten varje dag i ditt vattnig mat såsom soppor och drycker, som du kan kvittas mot den mängd vatten du behöver dricka dagligen. Andra säger att kroppen processer vattniga livsmedel på olika sätt och det är inte så tillgänglig en form av vätskebalans som rent vatten.

Drycker som innehåller koffein ska inte betraktas som en del av ditt dagliga vatten, eftersom koffein är ett diuretikum och faktiskt kommer att spola vätskor från ditt system, men gör de spola så mycket som dricker sig innehåller? Det finns inget klart svar på denna.

Den senaste nya konventionella visdomen från området för idrottsmedicin anser att du bör dricka dagligen halv din kroppsvikt i gram vatten. Det är, om ni Vikt 120 pounds, bör du dricka 60 dl vatten varje dag, eller sju och en halv koppar. Om du Vikt 180 pounds, bör du dricka 90 dl vatten dagligen, eller elva koppar och ytterligare några klunkar.

Vissa personer som lider av vätskeansamling, även känd som uppblåsthet, är tveksamma till att dricka extra vatten, om det antas att det kommer att göra uppblåsthet värre. Detta är inte sant, faktum är att behålla vatten ofta ett tecken på att du inte får tillräckligt med vatten, så att kroppen samlar på vad lite vatten det har. Counter-intuitivt, om du lider av återkommande vrist svullnader eller dagar när du inte kan passa in i din "fett byxor, dricka mer vatten kommer faktiskt hjälpa dig att kasta överskottet vätskor i vävnader.

Om du försöker gå ner i vikt, tillsätt mer vatten på din regim. Bränna fett skapar avfallsprodukter som måste spolas ur kroppen, och ju mer fett du förlorar, desto mer avfall blir kvar. Ytterligare dagliga vatten kommer att bidra till att flytta dessa gifter ur ditt system.

Förvånande nog är det möjligt att "överdos" på vatten. För mycket vatten kastar din elektrolyter ur balans och kan orsaka alla typer av elaka symtom, men du måste dricka mycket mer än de flesta skulle anse att detta skall vara ett bekymmer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.