Hur mycket bakterier lever i våra kroppar?

Det kan vara skrämmande, men enligt Howard Hughes Medical Institute (HHMI) i Maryland, vi varje hus 2-5 pounds (1,0 till 2,26 kg) av levande bakterier i våra kroppar. Bakterier finns i goda och dåliga sorter, eller rättare sagt, kan vara till hjälp eller skadligt. Även den stora mängd uppmärksamhet ägnas åt dåliga bakterier på grund av deras potential att skapa sjukdom, människor dela en nödvändig symbios med många typer av hjälp bakterier. Vissa är avgörande för vår överlevnad.

HHMI rapporter om att den största koncentrationen av bakterier i den mänskliga kroppen finns i tarmen. Arter numrering i tusentals skapa triljoner tysta passagerare fungerar en masse. Förhållandet mellan olika stammar av bakterier och den mänskliga kroppen är en dynamisk, ständigt anpassa sig till förändrade förutsättningar.

Probiotika, eller studier av behandling genom hjälp bakterier blir allt mer uppmärksamhet som infektioner ökar från överanvändning av antibiotika. Ett bekant exempel på probiotika är att främja yoghurt som innehåller levande bakteriekulturer för att lätta diarré i samband med antibiotika. Den hjälpsamma bakterier i detta fall är av lactobaciller stam. Fast det är klart genom forskning som hjälp bakterier kan ha en positiv effekt, som en behandlingsregim, deras effektivitet mindre än tillräckliga för att ersätta antibiotika med tanke på vår nuvarande kunskapsnivå. Anser dock läkarkåren en ersättare är precis vad som behövs.

Ett av problemen med behandling genom probiotika är att bakterier i oss är inte helt klarlagda. Till exempel kan en vilande eller neutral bakterie bli skadliga om utlöses av förhållanden som orsakar den för att multiplicera och förändring. Bakterier kan samverka med mänskliga celler, till att orsaka cell receptorer "växa förlängningar" som bakterierna kan ansluta sig. Komplicera saker och ting, forskare rapporterar att minst 50% av dessa stammar inte kan odlas i ett laboratorium på grund av svårigheten att skapa en lämplig miljö som simulerar människans tarm.

Bad bakterier har gett upphov till några av våra mest ökända sjukdomar, inklusive kolera, tyfus och scharlakansfeber. Men andra typer av bakterier bidrar till att hålla oss levande och friska. Som forskare kommer att förstå det komplicerade förhållandet mellan bakterier och den mänskliga kroppen, hoppas de att hitta fler naturliga lösningar på förebyggande av sjukdomar och behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.