Behöver jag äta fiber kosttillskott?

beslutet att ta fiber tillskott är ett beslut som bäst fattas med din läkare, eftersom vissa villkor och läkemedel kan kompliceras av sådana tillskott. Under inga omständigheter bör du ge fiber tillägg till barn, om inte en läkare rekommenderar detta. Istället hjälper ett intag barn ökning av kostfiber långsamt, genom att lägga till extra frukt, grönsaker och fullkornsprodukter är en mycket bättre metod än att erbjuda fiber tillskott.

Det finns många människor som kan ha nytta av att ta fiber tillägg. Om du är på någon opiat-baserade smärta medicinering, även ett tillräckligt utbud av dagliga fiber i kosten kanske inte tillräckligt för att lindra förstoppning. Lägga fiber kompletterar i form av piller eller pulver kan bidra bulk upp och även mjukar upp avföringen, vilket gör det lättare att passera avföring.

Människor som lider kroniskt från antingen förstoppning eller diarré orsakad av colon irritabile eller spastisk kolon kan också dra nytta av fiber tillskott. Den sammanslagningen högst egenskaper fiber kan bekräfta avföring, skapa färre och mer regelbundna tarmrörelser. Alla som har näringsmässiga restriktioner som gör att få mer fibrer i kosten svårt kan göra klokt i att överväga tillskott av fiber. Men om dessa begränsningar är allergi-baserade, är det viktigt att ta hänsyn till fiber källan. Vissa personer kan dock är sällsynt, har allergiska reaktioner mot tillägg. Personer med födoämnesallergier bör fråga råd från allergolog eller allmänna läkare om vilken typ av fiber som är bäst för dem.

De med högre kolesterol kan kunna reducera kolesterolhalten med adekvat intag av kostfiber. För vuxna det handlar om 25-35 gram fibrer per dag. Om du har en familjehistoria av cancer, har fiber visat att något minska risken. Även här bör den mest naturliga källan av fiber kommer från kosten när så är möjligt, och fiber tillägg bör användas som en sista utväg.

Det finns ett antal läkemedel och villkor, som inte par bra med fiber tillskott. Du bör tala med din läkare om tillskott om du tar eller har något av följande:

Depression : Om du tar tricykliska antidepressiva medel eller läkemedel som karbamazepin (Tegretol?) Eller litium för bipolär villkor får fiber minska effekten av dina mediciner.

Diabetes : Fiber kan vara bra för vissa diabetiker, men tillskott kan också störa vissa läkemedel mot diabetes, huvudsakligen glibenklamid och metformin.

Hjärta och Hjärt villkor: Kosttillskott kan störa absorptionen av digoxin, och tillägg av pektin eller havrekli kan minska effektiviteten av kolesterolsänkande läkemedel som kallas statiner.

Infektioner : Om du är på penicillin bör du diskutera om fiber tillskott är lämpliga. Vissa studier visar penicillin i blodet falla när tillskott används.

I andra fall, när du inte är läkemedel, har få födoämnesallergier, och inte har minst två tarmtömningar dagligen, först försöker lägga till mer kostfiber. Arbetet med att äta den högsta fiber frukter, grönsaker och passa upp vitt mjöl bakverk till förmån för hela korn alternativ. Om du tycker att trots kostförändringar, du fortfarande inte får tillräckligt med fiber, tala med din läkare om de bästa tillägg val för dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.