Vilka är de olika typerna av Acne Scar Removal?

Acne ärr avlägsnande är ett alternativ som många tycker. Normalt är denna typ av hud restaurering endast göras i situationer där akne har lämnat efter ärrbildning som är mycket framträdande. Lyckligtvis finns det flera olika metoder som kan användas för att reparera skador som orsakats av akne och ge den enskilde med en frisk hy.

En av de vanligaste typerna av akne ärr avlägsnande kallas dermabrasion. Med denna strategi är top lager av hud bort, gör det möjligt att smidigt och kontur Spåren av akne. Denna teknik fungerar särskilt bra med yta ärrbildning, men kan också minska förekomsten av djupare ärr. Vanligtvis kommer en hudläkare samråda med patienten i förväg och ställa rimliga förväntningar för den mängd förbättring som kan förväntas med denna typ av behandling.

Tillsammans med dermabrasion har användningen av kollagen injektioner bli en gemensam strategi för akne ärr borttagning. Den kollagen injiceras direkt i de områden där ärr finns. Denna form av akne ärr avlägsnande behandling som fungerar bäst med ytliga ärr kvar från acne, men kan också hjälpa till med djupare ärr. Till skillnad från dermabrasion, collagen injektioner ger endast en tillfällig lösning. För att bibehålla utseendet, är det nödvändigt att upprepa injektionerna var några månader.

Överföringen av kroppsfett till den skadade huden är ett annat effektivt akne ärr avlägsnande teknik. Med denna lösning, är det fett skördas från andra håll runt kroppen och sedan sprutas direkt in i huden. Fettet hjälper till att jämna ut akne ärr, upphöja djupare ärr så utan kärna hudens utseende minimeras. Fett överföra behandlingar tenderar att ge ett mer hållbart resultat än kollagen injektioner, eftersom förfarandet inte behöver upprepas för allt från sex till arton månader.

Laser akne ärr avlägsnande är en annan hållbar lösning. Denna typ av behandling som hjälper till att ändra konturerna av den ärrvävnad som genereras av akne, samtidigt avlägsna vissa av de rodnad som vanligtvis finns kvar genom att de skador som orsakas av hudens kondition. Till skillnad från vissa andra metoder, till användning av laserteknik bekämpa akne ärrbildning normalt kräver endast en behandling. Det kan dock finnas vissa kvardröjande rodnad i några månader, på grund av den kraftfulla energi spricker att huden absorberar.

Vid svåra fall av akne ärrbildning, kan operation vara det mest effektiva sättet att akne ärr borttagning. Beroende på graden av ärrbildning närvarande kan det vara möjligt att använda hud ympkvistar att fylla i lesioner kvar. Andra situationer kräver avlägsnande av den skadade huden helt och hållet och ersätta den med en större graft skördas från ett annat område av kroppen.

En kvalificerad hudläkare kan avgöra det bästa akne tillvägagångssättet ärr avlägsnas, baserat på patientens situation. I allmänhet kostnader i samband med avskaffandet varierar beroende på vilken typ av behandling. En behandling som är avsedd att vara en mer permanent lösning är oftast dyrare än lösningar som erbjuder tillfälliga resultat. Däremot kan personer med svår akne ärrbildning välja behandlingar som är mer benägna att producera långsiktiga förbättringar och undvika återkommande omkostnader i samband med tillfälliga lösningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.