Vad är Ticking?

gåsduns är inte så vanliga som de brukade vara, och tyget hålla alla dessa fjädrar-kryssa-är inte så vanligt heller. Tickande är den allmänna termen för en tung bomull eller bomull och linne blandning tyg som används för att täcka dynor och klädsel.

På den tiden när folk sov på halm fästingar för madrasser och använde kuddar fjäder, behövde de en väv som var robust och tätt vävda nog att hålla fjäder axlar (eller fragment halm!) från att arbeta sig ut och peta på huden. Tickande tyg blev svaret. Det är en tung, kraftig tyg med en nära, även väva. Fjädrar vanligtvis har svårt att bryta mot detta material.

Pillow tickande kan skiljas från andra tunga tyger av dess print. Flesta tickande har smala, vertikala ränder-mörkare färger på en vit eller beige bakgrund. Detta mönster har använts under många år och de flesta människor känner det på en gång. När du köper tickar, bör en person hålla fria ände mot ljuset. Inga ljus syns genom tyget väva. Annars är nära väven inte tillräckligt. Tyget bör inte heller drapera lätt över handen. Det bör kännas lite stel och tung. Några av styvhet kommer att tvätta och kommer att mjukna genom användning, men styvheten betecknar god kvalitet.

Klädsel tickande är en ännu tyngre material. Det måste vara av samma vikt för god denim för att stå upp mot används på möbler. Folk gillar den tickande mönstret på möbler, eftersom det är en ren, snygg design och lätt matchas med solid färg tillbehör såsom kuddar eller mattor. Klädsel tickar ger rummet en hemtrevlig, avslappnad känsla av att många människor finner attraktiv och lugnande.

bra kudde tickande är ganska dyrt-ca $ 12 to $ 15 US dollar (USD) per varv. Den kan köpas från de flesta butiker som säljer tyg. Det är vanligen 54 inches (137 cm) bred, och stoppning tickar kan vara 72 inches (182 cm) bred, så att de lättare täcka en soffa eller stol. Klädsel tickande kommer ofta kostar minst $ 25 USD per varv, men dess hållbarhet kompenserar priset.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.