Vad är Faille?

Faille är en typ av tyg som är vävt med en svagt ribbad mönster, sätta prägel texturerat känsla. Detta tyg används ofta på formella klänningar och klänningar, och den kan också användas för att göra jackor, västar, kjolar och andra plagg. Gardiner och klädsel kan använda faille också, vanligtvis en tyngre kvalitet av detta tyg som är utformad för att tåla hård användning. Många tyg butiker säljer faille i en regnbåge av färger för människor som vill arbeta med den och tyget förekommer även i kläder i varuhus, för människor som vill klara att bära kläder.

bomull, rayon och silke kan alla användas för att skapa faille, som också kallas bengaline i vissa regioner i världen. I samtliga fall är strukturen på tyg likt grosgrain, det är räfflade och lite stel. Styvheten gör faille oerhört nyttig för kläder, eftersom det tenderar att inte deformeras eller rynka, och den kan användas för att skapa stödjande kläder eller snug sittande organ som kommer att se bra ut efter timmar av slitage. Detta tyg främst bärs av kvinnor. Den har en utmärkt drape, varför det ofta förekommer i gifta sig kappor, och det var historiskt populär under 1940-talet och 1950-talet för kappor och klänningar. Detta tyg är också tålig och ofta mycket robusta, det är ofta mycket motståndskraftigt mot fläckar och slita, till exempel. När vävnad görs med tyngre material, kan det ibland tål ganska intensiv och varierad användning.

Liksom andra räfflade tyger har faille sänkas noggrant. När du är montering ett mönster, fundera över hur bitarna ska passa ihop, som du vill undvika att skapa konstiga mönster med mönster av faille. Helst ska Ribbing två anslutande delar leva upp till en smidig look, undvika vinkelräta vinklar om du går för en önskad mycket speciella utseende. Det är också viktigt att göra starka fållar och sömmar, så att tyget inte kommer Ravel.

Förutom att lagra faille i olika färger, många tyg leverans butiker bära ofärgade eller vitt tyg som du kan färg till dina egna behov. Eftersom ribbade tyger kan vara en utmaning för färgning ibland är det en god idé att vända sig till någon som har erfarenhet med textilier om färgning faille, så att du får en slät, inte ens titta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.