Vad är konst?

I dagens samhälle är det mycket svårt att ge en exakt definition av ordet konst . Det har kommit att betyda olika saker för olika människor. Vad är konst för en person kan inte anses vara av en annan. Precis som skönhet ligger i betraktarens öga, så är konst. I konstskolor, är huvuddelen av undervisningen inom områdena bildkonst, måleri och hantverk. Studenter rekommenderas att vara experimentell i sitt arbete och att få något nytt och originellt till fältet. Denna typ av originalitet är ett problem för vissa människor när man definierar konstbegreppet. Varje konstnär strävar efter att vara originell, att föreställa sig något som aldrig tidigare skådats. Detta originalitet förvirrar en del människor. När konstnären Jackson Pollock väckte hans abstrakta målningar till världen, hade vissa människor förstår inte dem alls, och många fortfarande inte.

Vissa artister försöker visa sitt liv genom sitt arbete. Brittiske konstnären Tracey Emin är känd för bland annat delar av sitt liv i hennes arbete. Ett av hennes konstverk bestod av hennes obäddade säng och dess omgivningar sovrum på displayen för världen att se. Vissa människor ansåg inte att detta konst, utan bara konstnärens säng.

Anledningen vissa människor inte förstår vissa moderna konsten är bara en fråga om perception. De får hitta nya arbeten förvirrande eftersom det inte finns något att jämföra dem med. De är nya och fräscha och har aldrig setts förut, så vad kan du jämföra dem? Detta är vad som ger ut en viss förvirring i original konstverk, precis som den gjorde när Jackson Pollock's abstracts visades först.

Konst kan ta många former. Skulpturer, målningar, biofilmer, skriva och människokroppen kan alla ses konstverk. Den prislapp som läggs på dessa delar får inte i förhållande till den mängd arbete som lagts ned dem, utan snarare till den originella som de nuvarande. P

Provocerande, vågad och chockerande konstverk görs ibland få en reaktion. Denna reaktion kan vara olika för varje person, men det huvudsakliga syftet med denna konst är att inspirera människor att tala och tänka. Den första personen som såg Tracey Emin säng kan ha hatat det, men han eller hon skulle ha talat om det hela dagen. Detta kan ha varit helt enkelt eftersom personen inte förstod begreppet, eftersom han eller hon hade inget att jämföra med.

Artister är oftast folk som försöker få andra att se saker på ett annat sätt, att få en annan synvinkel över. Genom historien har många konstnärens verk har förbjudits och förstörts av regeringar för just den anledningen. Konst behöver inte vara allt lidande i ett vindsrum i ett skapelser, men om konsten att säga något nytt, är det en punkt på den?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.