Vad är en labyrint?

en labyrint är en komplex struktur med en rad sammanlänkande vägar. Termen används också för att hänvisa till en grafisk pussel som replikerar labyrinten på ett tvådimensionellt medium. En labyrint ses som ett pussel som måste lösas, och solver måste arbeta hans eller hennes väg från ingången till labyrinten till en utgång, eller annan plats. Ta sig igenom en labyrint kan vara svårt, vilket leder till användningen av "labyrint" som en slang term för en komplicerad process.

Bruket att bygga och lösa labyrinter är hundra år gamla. Arkeologiska utgrävningar i många nationer har visat spår av labyrinter byggs av människor över hela världen, från Latinamerika till Grekland. Gå igenom en labyrint kan ha setts som en religiös upplevelse, eller det kan helt enkelt ha varit tänkt som en spännande utmaning. Många labyrinter gjorts historiskt från trädgården funktioner som häckar, och detta fortsätter att vara fallet. En labyrint inte skall förväxlas med en labyrint. En labyrint är en liknande struktur, men den har en väg som är tydlig och lätt att följa. Målet med en labyrint är att förmå kontemplation och tänkte genom att styra en rullator genom den. Labyrinter har också en lång historia, och fortsätter att användas i religiösa ceremonier. Den twistings och spån i en labyrint noggrant utstakad, och ibland skickar ett meddelande sedd från ovan. En tredimensionell labyrint kan byggas från nästan vad som helst. I trädgårdar, är häckar, träd och växter som används för att göra trädgården labyrinter i olika storlekar och höjder. I många fall är en trädgård labyrint låg, gör att människor kan se ut det. Tegel, sten, trä och andra material kan också användas för att skapa en labyrint. I båda fallen är sökvägen till labyrinten vanligen som ute på fältet i förväg, med ett mönster som dras ut på papper och sedan utvidgas. I vissa delar av världen, går igenom en säsong majs labyrint är en tradition. En majs labyrint är tillverkad av majs, och majs, en utmärkt gröda för att göra labyrinter med eftersom den växer snabbt och uppnår hög höjd. I områden med stora majs produktion, en majs labyrint kan byggas som en sommar och tidig höst behandla, och det är ofta paras ihop med andra aktiviteter såsom pumpkin carving.

På papperet är en labyrint en rent grafiskt pussel. I teorin är en tvådimensionell labyrint lättare att lösa, eftersom solver har en overhead utsikt över hela labyrinten, snarare än bara en del av det. Däremot kan grafiska labyrinter bli mycket komplicerat, med mycket fina vägar som är svåra att spåra. Svårigheten kompliceras ytterligare då en labyrint är inte bara ansluten, vilket innebär att det följer en relativt rak väg från den ena änden till den andra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.