Vad är Manga?

Manga är det japanska ordet för serier. Det används i den engelsktalande världen som ett samlingsnamn för alla serier och grafiska romaner som publicerades ursprungligen i Japan. Men är Manga ofta betraktas som en konstnärlig och berättande stil som även kan omfatta icke-japanska produktioner. Termen AmeriManga ibland används för att hänvisa till tecknade serier som skapats av amerikanska konstnärer i Manga stil. Manwha är den koreanska motsvarigheten till den tanken. I Japan är Manga antingen läsa i serialized form i månadsmagasin eller serietidningar eller grafiska romaner, bok-längd serier. Alla tre formaten finns i översättning, men grafiska romaner är betydligt vanligare och kan fylla ett antal hyllor på lokal komiska butiken eller bokhandel. När tänker de flesta serier i USA, tror att de oftast av superhjältar och serier som visas i tidningar. Utanför en hängiven skara fans, inte samla serier inte mycket respekt som konst eller litteratur. I Japan, serier är mycket populära bland män och kvinnor i alla åldrar och samhällsklasser. Summan pengar som spenderas på Manga varje år nummer i miljardklassen. En del av Manga popularitet är att det finns en titel för alla, oavsett vad hans eller hennes intressen. Från barnvänliga äventyr Pokémon till vuxna underjorden drama Sanctuary , inkluderar Manga alla tänkbara genrer. Manga repliker är kända för sitt djup och komplexitet, och serien innehåller från två volymer till 20 + böcker.

Även om varje artist har sin egen stil, finns det några saker som ger Manga ett karakteristiskt utseende. Ritningar vanligtvis sker i penna och bläck, med tonvikt på rena linjer. Undantag för mycket realistiska serie, har de flesta karaktärer mycket stora, mandelformade ögon och andra out-of-del kroppsdelar. I alla utom de mest allvarliga berättelser, karaktärer också visa sina känslor helt klart, och ibland komiskt, mangatecknare manipulera sin karaktärs ögon och mun och innefatta särskilda enheter, till exempel en svett droppe på pannan för att skildra oroa.

Manga är nära besläktat med anime, eller japansk animation. Vissa manga är anpassningar av den populära anime-tv-program och filmer, och vice versa. Anime dras på ungefär samma konstnärliga stil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.