Vad är Bunka?

En form av traditionella japanska broderier, är bunka ett sätt att skapa broderade mönster med hjälp av en punsch nål och syntetisk tråd som är konstruerade för ändamålet. På grund av den ingående och detaljerat att denna metod broderier skapar, entusiaster hänvisar ofta till bunka som processen att måla med tråd. En av egenskaperna hos den tråd som används för att skapa bunka mönster är flexibiliteten i fibern. Bunka tråd tenderar att bli lätt "känsla. Denna egenskap gör det möjligt att arbeta utan att behöva ta itu med trassel och knutar i fiber, liksom låta mönstret att vävas tätt. Arten av bunka tråd bidrar till att skapelsen en struktur som är unik från andra broderier tekniker. Normalt är bunka tråd finns i många olika färger, allt från den livliga till subtila. Använda en kombination av färger, kan den duktiga bunka konstnären brodera en design som kommer att ge visuell effekt på många nivåer, helt enkelt genom kreativ användning av färgscheman. The art of bunka har blivit populär nog att två olika typer av byggsatser rutinmässigt erbjuds hantverk butiker. De numrerade bunka sats fungerar på ett sätt som liknar många måla med kit nummer akvarell. Satsen anger färg på tråd som ska användas för varje del av konstruktionen. En bild av den färdiga konstruktionen är också närvarande, vilket kan göra det lättare att följa med.

onumrerade bunka kit är mer freeform. Vanligtvis kommer byggsatser av denna art alla nödvändiga material, inklusive en bild av hur skapelsen ska se ut. De onumrerade kit är mer populära bland entusiaster som har arbetat med bunka en tid, och som tenderar att vilja ta en massproducerade kit och anpassa den färdiga produkten till sina egna specifikationer.

The art of bunka har blivit så populärt att det finns en nationell sammanslutning av bunka entusiaster i USA. American Bunka Embroidery Association fungerar som ett nationellt anslutning till ett antal kapitel statlig nivå att ansluta bunka entusiaster tillsammans. Genom föreningen, medlemmarna har möjlighet att dela teknik och design med varandra, och i allmänhet främja konstform.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.