Vad är ett mars?

mars utvecklats med ett praktiskt syfte: att låta stora grupper av soldater att röra sig i steget, och det var först senare som det användes i konstnärlig inställningar för att komma ihåg det militära. Eftersom marschen uppfanns som ett komplement och en av förflyttningar av militären, funktioner genren stark, upprepade rytmer, och undviker överdriven utsmyckning. När detta hände, utvecklat stiliserade marscher. Den första marscherar utvecklats ur rytm mönster ursprungligen endast spelade på trummor. Långsam marsch användes för ritualiserade aktiviteter som parader och recensioner. Marsch, dubbelt så snabbt som det långsamma marsch, mer eller mindre, har använts för manövrar, och språngmarsch mars var attacken tempo.

Tidig marscherar av 1600-talet och 1700 ingår är både originalverk och arbetar med melodier anpassade från andra musikaliska genrer, bland annat populära låtar och operor. I slutet av sjuttonhundratalet var enskilda regementen och arméer beställa sina egna privata marscher, och brittiska soldater marscherade till verk av Händel och Haydn, bland andra, medan österrikiska trupper skulle, ibland steget ut på parader av Beethoven.

Många av marscher mest kända idag skrevs på artonhundratalet. The Radetzky March "av Johann Strauss, skrevs Sr för 1848 österrikiska revolutionen, till exempel. Men den mest berömda artonhundratalet kompositör av marscher var John Philip Sousa, amerikansk kompositör och bandledare. Sousa's marscher, såsom "Semper Fidelis", "The Liberty Bell", "King Cotton", "The Stars and Stripes Forever" och "The Washington Post," skrevs på 1880-talet och 1890-talet för United States Marine Band.

är några kända marscher förenade med en viss konstverk. Kenneth J. Alford, en brittisk kompositör, är särskilt känd för sin marsch "Colonel Bogey", som Alec Guinness visslade i filmen Bron över floden Kwai . Felix Mendelssohn skrev en "Wedding March" för En midsommarnattsdröm. Wolfgang Amadeus Mozart som marscherar ofta att upprätta en militär närvaro i operor såsom Figaros bröllop och Cosi fan tutte , liksom Richard Wagner i Tannh? användare och Gioacchino Rossini i Wilhelm Tell . I symfonisk musik, begravning marscher har en roll i Ludwig van Beethoven tredje symfoni och Gustav Mahler första symfonin, där Mahler skapar en parodisk rörelse baserad på låten "Broder Jakob. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.