Vad är en nederländsk Angle?

filmskapande, är en nederländsk vinkel en teknik som används för att sätta tittarna ur balans för att skapa en känsla av desorientering. Skapa en nederländsk vinkel åstadkoms genom att vinkla kameran i förhållande till platsen, skapar en situation där horisonten är vinklad, snarare än rak. I vissa genrer, är den nederländska vinkel överutnyttjas, vilket gör att den har blivit föremål för hån och kritik, men när väl utnyttjad, en holländsk vinkel kan vara ett mycket effektivt verktyg, vilket har visats i många konst filmer.

Du kan också höra en nederländsk vinkel kallas en snedställd, sneda, tyska eller Batman vinkel, och bilder där kameran har Dutched ofta kallas vinklade eller sneda skott. Vanligtvis när filmmakarna skjuta en scen med en nederländsk vinkel, skjuter de också en chans att en vanlig vinkel, att de kan arbeta med både i redigering rummet, i fall den nederländska vinkel fungerar inte ut som önskat.

Användningen av holländska vinkel sitt ursprung i tysk film, där den teknik som användes i stor omfattning under 1930-talet och 1940-talet. Förmodligen, de "holländska" i "Nederländska vinkel" är en förvrängning av Deutsch , som betyder "tyska. " Från Tyskland, tekniken sprids snabbt till andra delar av världen upplever en storhetstid under 1950-talet och 1960-talet, särskilt i tv-serien "Batman", där holländska vinklar var så vanligt att tittarna skulle ha fått förlåtelse för känslan osäker av en rak horisont.

Användning av en nederländsk vinkel skapar förvisso en mycket speciell stämning. Eftersom människor naturligtvis tenderar att hitta en ännu horisont så är möjligt, en holländsk vinkel kan orsaka tittarna att känna sig oroliga eller nervösa. Sådana vinklar används ofta för att understryka alienation, galenskap, eller desorientering av en karaktär, genom att tittarna ur balans. En snedställd skott kan också skapa spänningar i en scen, särskilt när besättningen på filmen spelar med hjälp av ljus och inramning.

Många holländska vinklar är statisk, ligger kvar, men de kan också vara rörliga bilder , med kameran flyttas på en dolly. Nederländska vinklar kan också användas vid montage, i vilket fall vinkel allmänhet swappar vägbeskrivning från skott till skott i montage, lutande från höger till vänster och tillbaka igen.

Somliga anser att användning av den nederländska vinkeln vara "fusk" med argumentet att det är en mycket manipulativ verktyg. Men, skulle man kunna hävda att hela punkt film är manipulation av verkligheten, och att användningen av ett antal verktyg som är acceptabelt när människor försöker skapa en stämning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.