Vad är ett MIDI-keyboard?

A Musical Instrument Digital Interface (MIDI) tangentbord är ett musikinstrument som ett piano keyboard. MIDI del visar att instrumentet har ett kommunikationsprotokoll inbyggd som gör det möjligt att kommunicera med en dator eller annan MIDI-utrustning instrument.

MIDI-gränssnitt är nu så lätt att genomföra att nästan alla tangentbord som säljs idag är någon typ av MIDI-keyboard. Det handlar om allt från en enkel $ 100 (USD) MIDI-keyboard säljs på den lokala varuhuset till 30. 000 dollar flygel med inbyggd MIDI-keyboard controller. Varje typ av MIDI-klaviatur kan ansluta till någon annan typ av musikinstrument, som sport ett MIDI-gränssnitt. De 30. 000 USD instrument låter mycket bättre än de 100 dollar instrument, men båda kan styras av datorn eller andra instrument på samma sätt. Det är också möjligt att köpa ett MIDI-keyboard utan ljudfunktionerna alls. Denna enhet skall musiker att ha någon annan MIDI-enhet som är kapabel att förstå MIDI-meddelanden och skapa den rätta ljuden. Denna andra instrument kan vara en dator eller en särskild ljud låda med ett antal olika instrument programmerats in. Detta tillvägagångssätt tillåter ett företag att koncentrera sig på att tangentbordet och en annan att specialisera sig på att återskapa instrument elektroniskt. Den tillåter också musiker att uppgradera instrumentet utan att förlora sin förtrogenhet av tangentbordet. När du beställer en MIDI-keyboard, finns det flera saker att tänka på. De två viktigaste är din budget och din nivå av komfort med tangentbordet själv. Om du har en obegränsad budget, är valet lättare, helt enkelt köpa det bästa MIDI-klaviatur som känns bra för dig. Om din budget är mer begränsat, då satsa på att få tangentbordet med den bästa känsla. Du kan alltid uppgradera ljudkvaliteten vid en senare tidpunkt. Uppgradera känner, måste du få ett nytt tangentbord och lära sig att bli bekväm med att känna igen.

MIDI tangentbord kan ha olika mängder av nycklar. Klassiska musiker och purister kommer att insistera på alla 88 nycklar är närvarande. Tangentbord med 76 tangenter är också populära. MIDI-keyboard med färre tangenter används när utrymmet är begränsat eller för amatörer med en mycket begränsad budget.

MIDI tangentbord levereras med en rad olika känns. Några försök att återskapa den känsla och åtgärder av ett klassiskt piano, medan andra har mer av en elektronisk känsla. Vissa är känsliga hastighet, så att de snabbare knappen trycks, desto starkare noteringen ljud. Vissa reagerar på beröring, så att anteckningen låter olika beroende på hur hårt tangenten trycks. En billig MIDI-klaviatur har ingen effekt.

Slutligen, om du funderar på en begagnad MIDI-keyboard, kom ihåg att MIDI-tangentbord är mer som bilar än vin med avseende på ålder . Ett vin ökar med åldern, men en bil går ner. En gammal MIDI-keyboard, som en gammal bil, är mer sannolikt att misslyckas och svårare att reparera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.