Vad är strukturella analysen?

arkitekter, byggare, bygg tillsynsmyndigheter, användare och passagerare i en struktur som alla är beroende av korrekt strukturell analys för att fastställa fysiska integritet en struktur. Den specifika struktur kan vara ett hus, en kontorsbyggnad, en bro, tunnel, torn, eller ens ett flygplan eller fartyg. Strukturell analys ser till att de särskilda strukturella designen kommer att tåla de påkänningar och krafter, såväl interna som externa, att den är konstruerad för. Således är kända parametrar som vid granskningen av säkerhet och livslängd faktorer en viss struktur. Vad bra, strukturella analysen ofta åberopas för att fastställa orsaken till strukturella fel.

Analysen av en struktur måste återspegla en korrekt uppskattning av de förväntade starka och svaga sidor av en struktur. Analysen kommer att avgöra volymbegränsningar, samt linjär och starka yta och svaga sidor strukturella komponenter, bland annat den starka pelare, väggar, anslutningar, balkar, hängslen, och tak. Strukturella analysen bygger till stor del på oföränderliga fysiska lagar. En korrekt strukturell analys oftast leder till över uppbyggnaden av en struktur.

Utöver de stela fysiska gränserna för bärande kapacitet, draghållfasthet och egenskaper tillverkning av byggmaterial, matematik, provning, beräkningar och teori är var en distinkt och viktig aspekt i strukturell analys. Varje design och material komponent i en struktur som är föremål för sin egen uppsättning fysiska lagar. Även stabilitet yta på vilken struktur kommer att stå, vindförhållanden och slaghållfasthet de olika delarna i en struktur undersöks i att förbereda en strukturell analys.

Konstruktörer, de som ansvarar för analysen av en struktur, är högt utbildade och tränade för att utforska komplexa material förmåga, geometriska utformning, och faktorer som stress-både planerade och faktiskt-fastställande av genomförbarhet en särskild konstruktion. Med hjälp utbildning, erfarenhet och moderna strukturella programvara, konstruktörer, arkitekter och byggare samverkar för att bygga en struktur som motstår misslyckande. De strukturella ingenjör, som är hans funktion måste ofta tvingande den finanspolitiska bekymmer byggaren, liksom reining i estetiska fantasier av formgivare eller arkitekt.

strukturella analysen har en historia som går tillbaka mer än 2000 år. De gamla grekerna och romarna använde analys av bärande material, våld och stress för att bygga strukturer antiken, ett antal som fortfarande är intakt idag. Den kinesiska muren är ett annat exempel på forntida arkitektur överlever idag på grund av en korrekt analys av de beräknade integritet strukturella komponenter. Det är uppenbart att även byggnadsmaterial och strukturell estetik design har förändrats radikalt under de senaste århundradena förblir grundläggande matematiska analysen av strukturella faktorer på samma sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.