Vad är en cirkulationspump?

En cirkulationspump är en klass av pump används för att flytta gaser, vätskor, eller halvflytande material i en sluten krets. Ett vanligt exempel på denna typ av pump är en vattenburen värme eller kylsystem. På grund av deras sluten krets design, denna typ av pump måste övervinna kraft friktion i rörsystemet. Hur mycket arbete som krävs för att göra detta är betydligt lägre än i andra typer av pumpsystem, om pumpen skulle behöva lyfta vätska från en låg potentiell energi till en hög potentiell energi.

En elektrisk motor är standard strömkälla till en cirkulationspump. Kapaciteten för den nödvändiga motorn är baserad på storleken av ansökan. Industriell och medelstora pumpar och tillhörande motorer är oftast ganska åtskilda och är förbundna med mekanisk koppling. Hem applikationer är normalt slutna enheter, med pumpen och motorn placerad mycket nära tillsammans.

Länkade inom cirkulationspumpen är motorn rotor, pumphjulet och lager stöd. Hela enheten är förseglad för att upprätthålla en vattentät tätning. I en pump, är trycket störst vid den punkt där pumpen drivaxeln in i pumphuset. Området med störst tryck är det område där risken för läckage. Den bästa designen för att övervinna denna utmaning är att försegla hela enheten, som omfördelar trycket över ett större område.

Cirkulationspumpar blir allt populärare som en vattenvård metod i kombination med varmvattenberedare. I den nuvarande modellen, då varmvattenkranen stängs, vattnet sitter redan i rören skickas först, följt av vattnet direkt från värmaren. Användarna kommer normalt göra det möjligt för kallare vatten som kommer först rinna ner i avloppet medan de väntar på det varma vattnet att komma fram.

Lägga till en cirkulationspump till det varma förändringar varmvattenberedaren här arbetsflödet något. När det varma vattnet inte används, drar pumpen vattnet i rören tillbaka till varmvattenberedare. Pannan funktioner för att hålla varmt vatten vid den temperatur som krävs. När kranen stängs skickar pumpen varmvatten direkt från varmvattenberedaren till användaren. Denna förändring sparar vattnet som skulle ha sprungit rakt ut i avloppet som användaren väntade på varmvatten.

Nackdelen med denna metod är den värmeenergi förlorade med överföring av vatten ur rören och tillbaka till värmaren. Det är upp till användarna att bedöma vilka resurs är mer värdefulla, värme eller vatten. En cirkulationspump används i ett slutet system kan göras av gjutjärn eftersom vattnet i slingan kan antingen vara de-syresatt eller behandlats med korrosionsskyddande kemikalier. Om pumpen har en stadig ström av dricksvatten, sedan ett annat material krävs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.