Vad är en UV-mätare?

ultraviolett mätaren är ett mätinstrument som är känslig för ultraviolett ljus. Många UV-mätare levereras med en rad olika känsliga, beroende på inställningarna om de är avsedda att användas. Vetenskaplig leveransföretag och utomhus leverantörer sälja ultraviolett meter, och de är också tillgängliga direkt via tillverkarna. Ibland finns också på säkerhet seminarier där hälso-tjänstemän ger information om UV-exponering, och i vissa fall kan de även delas ut gratis till allmänheten.

En användning av en ultraviolett mätaren är i värderingen av beloppet för ultraviolett ljus någon är personligen utsätts för. Människor att spendera tid utomhus, oavsett hur vädret är som är i riskzonen för UV-strålning som kan skada huden och ökar risken att utveckla hudcancer och andra frågor huden. Använda en ultraviolett meter, kan någon avgöra UV-index och se hur länge det är riskfritt att vara utomhus. Också känd som en sol mätare kan denna typ av mätare är mycket användbar för idrottare som vill träna utomhus och personer som arbetar utomhus.

Många meter kommer med guider tyder försiktighetsåtgärder som bör vidtas, beroende på UV-index. Om indexet är låg, får inga försiktighetsåtgärder behövas. När det blir högre, får skyddskläder, solskydd och andra åtgärder rekommenderas. Många personliga ultraviolett meter också varna användaren när den maximala nivån på säker exponering har uppnåtts, så att användaren kan tid utomhus resor för att undvika solbränna.

Ett annat användningsområde för en sådan mätare är klimatet övervakning. UV-exponering varierar över hela jorden, och spårningsprogram använda avläsningar från sådana mätare för att följa trender i klimatet och att identifiera områden med hög UV-exponering. En UV-mätare kan också användas under vattnet, som kan göras i program som övervakar rev hälsa. Dessa mätare vanligtvis hålla dataloggarna och kan skicka data på distans eller vara ansluten till en dator bli av med sin data för analys.

För folk som använder ultraviolett sterilisering system, en UV-mätare ett användbart verktyg för att övervaka systemet. Mätaren visar huruvida exponeringen är konsekvent, och kan användas för att bekräfta att systemet fungerar korrekt. Systemen tenderar att bli mindre effektiv med tiden, och det är viktigt att veta när UV-exponering sjunker till den grad att ersätta glödlampan i systemet blir nödvändig. Mätarna är oftast vattentäta så att de kan användas i våta eller fuktiga miljöer såsom fisk tankar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.