Vad är elektrostatisk målning?

elektrostatisk målning, även kallad pulverlack, är en innovativ metod som används för målning av metaller och vissa typer av plaster. Den använder sig av elektriskt laddade pulver för att skapa en elegant och smidig finish och andra önskade effekter. Ett elektrostatiskt fält ansvarar för att pulverlack möjligt.

Ett elektrostatiskt fält är ett fenomen som liknar ett typiskt magnetfält. Till exempel, när ett visst objekt blir elektriskt laddade, skapar det automatiskt ett elektrostatiskt fält. Om detta objekt har ett överskott i sin antalet elektroner, är det då anses ha en negativ laddning. Bör dock objektet har färre elektroner än dess yttre miljön, anses ett positivt laddade föremål.

Precis som med magnetiska fält, kommer två elektrostatiska objekt med motsatt laddade partiklar attrahera automatiskt en annan. Detta är den centrala idén i elektrostatisk målning, som selar dessa elektrostatiskt fält för att måla metallföremål snabbare och mer kostnadseffektivt. Rengöring är också en vind.

Specialverktyg krävs för elektrostatisk målning. Dessa instrument måste användas för att dra nytta av lockelsen av motsatt laddade fält. Set-up för elektrostatisk målning är alltså är lite mer komplicerad då setup för standard målning, men processen är enkel.

Det första steget i processen innebär blandning formulerade måla med en kemisk katalysator för att producera en positiv avgift. De metallföremål som måste målas kommer därefter att jordas via bifogas ledningar. Som metallföremål och formulerade måla hålla emot avgifter-färgen är positiv medan metallen är negativ-färgen blir lätt dra till sig metallföremål.

Efter att laddningen är klar och installationen är klar kan målningen äga rum. Färgen med en positiv laddning är sprayas på metallföremål och griper tag på lätt till metallens yta. Attraktionskraften från den motstående avgifterna är så stark att även om bara ena sidan av en metall stång sprutas kommer laddas automatiskt dra färg runt metall, som täcker hela dess yta.

Metallen är sedan bakas i ugn med temperaturer upp till 500 ° F, för att uppnå en hård yta. Elektrostatisk målning ger en mycket slitstark system beläggning färg på aluminium, arkitektoniska stål, ras ramar bil, utemöbler, skåp arkivering, dörr-och fönsterkarmar. Metoden kan oftast få en spegelblank slät yta utan kör, bottnar, bubblor och droppar som oftast uppträder med traditionella flytande målning metoder.

Färgen i allmänhet också visar sig vara mer hållbara än andra flytande färger plus. Dessutom är processen en miljövänlig process eftersom den inte använder lösningsmedel som kan avdunsta eller förorena dräneringsvatten. Kan dock elektrostatisk målning producera dålig lukt och det rekommenderas att målningen sker utomhus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.