Vad är Anti-Fatigue Mats?

I många tillverkning och industriella miljöer, olika typer av mattor används för att öka de anställdas säkerhet. Exempel är halkfri mattor som hindrar människor från att halka eller förekomsten avkänning mattor som håller arbetstagarna inte kan komma i kontakt med farliga maskiner. Men det finns också speciella mattor som kallas anti-trötthet mattor, som syftar till att göra arbetstagarna mer bekväma när de måste stå på sina fötter för många timmar i följd. Anti-trötthet mattor erbjuda mer stötdämpande inte bara för människors välbefinnande utan även för att förbättra cirkulationen och absorberar chock, bidrar till att minska muskelspänningar, värk och allmän trötthet.

Stående på en hård yta under lång tid kan skapa mer stress på arbetsplatsen och orsaka dålig koncentration och allvarlig trötthet. Sedan trötthet och dess problem är faktorer som arbetsrelaterade olyckor och skador, kan anti-trötthet mattor gör faktiskt det allmänna klimatet säkrare, samt att förbättra arbetstagarnas prestanda, produktivitet, hälsa och moral.

Konstgjorda från behandlade vinyl eller gummi, skum eller vinyl svamp, mest anti-trötthet mattor är mindre än en tum (mindre än 25. 4 millimeter) tjock och har en halkfri yta. De är oftast ej brandfarliga, och de flesta har avfasade kanter för att undvika resor och faller. Anti-trötthet mattor kan också behandlas särskilt för att stå emot fukt, kemikalier, fett och andra element, och de finns i en mängd olika storlekar. Om den exakta storleken som behövs är tillgänglig, kan de flesta anti-trötthet mattor enkelt skäras ner för att passa utrymmet.

Anti-trötthet mattor finns med specialfunktioner för extra skydd, beroende på miljö i vilken de kommer att användas. Statisk-avleda konstruktion för att undvika elektriska stötar, mattor att avvärja gnistor för användning av svetsare, och anti-mikrobiella mattor för kliniker, tandläkare och sjukhus är alla exempel på anti-trötthet mattor med branschspecifika konstruktion. Det finns även låg spänning, uppvärmda mot trötthet mattor för kallare miljöer.

Anti-trötthet mattor är funktionella, men det betyder inte att de inte kan vara attraktiv också. Många finns i olika stilar, beroende på omgivningen, och de inkluderar speciella mönster och färger att göra dem mer estetiskt tilltalande. Dessa mattor kan användas i butiker, restauranger och salonger, samt inom industrin eller miljöer tillverkning. Specialbeställningar kan även inkludera företagets färger och logotyp. Det finns något tillgängligt för nästan varje inställning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.