Vad är UV Water Treatment?

Ultraviolett desinfektion innebär att man av vattenburna mikroorganismer med hjälp av ultraviolett strålning. Denna process är helt fritt från kemikalier, eftersom den bygger på strålning tekniker. Medan en UV rening effektivt frigör någon dricksvatten av bakterier, inte bort oorganiska föreningar, lösta organiska eller andra partiklar som kan förekomma.

Genom att använda en specialiserad kvicksilvergaslampa är ultraviolett strålning. Lampan i sig inte kommer i kontakt med vattnet på något sätt. Istället lampor hålls inne i en unik glasrör som är placerad inne i vatten, eller hålls i anslutning till vattnet. Eftersom UV-strålar frigörs, absorberar vatten dessa strålar. Resultatet är en rengöras och desinficeras vattenförekomst som är tjänligt som livsmedel. Även UV-rening metoder har många olika fördelar, lika många nackdelar också förekommer.

Till skillnad från andra metoder vattenrening, kan ett UV-rening tillämpas på bra vatten eller ytvatten. Dessutom är denna typ av behandling betydligt mer kostnadseffektiv än andra desinfektion behandlingar. På många sätt är en UV-rening också effektivare än de flesta andra typer av behandlingar.

Det största problemet med UV-rening är att vatten kan passera genom ett UV-rör utan att absorbera UV-strålar. När detta inträffar är att vattnet i fråga inte rengöras. Dessutom, om vattenflödet ökar, en stor del av vatten kommer att kunna passera genom UV-röret utan att komma i kontakt med UV-strålning. Slutligen kan när vattnet är för låg, en brist på vatten orsakar temperaturen inom UV-röret att öka, vilket i sin tur gör att röret att brista. Alla dessa problem är för närvarande förutses, eftersom många forskare tror att UV vatten behandlingar kan bli fullkomnade.

Även till synes en ny typ av teknik har UV vatten behandlingar funnits sedan 1916. Inom USA, många olika stater har UV-anläggningar för vattenrening på plats. Faktum är att några av de största städerna i USA har stor nytta av den här typen av vattenreningsanläggningen inom en snar framtid.

Många forskare tror också att, på grund av kostnadseffektiviteten av UV vatten taktik kan ultraviolett strålning kan rensa bakterier fyllda vatten över hela världen. Länder som inte har rent källa för dricksvatten kan ha möjlighet att konstruera ultraviolett behandlingshem för ett lågt pris. I varje sätt, är denna typ av vattenrening ändrar det sätt som världen dricker vatten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.