Vad är Ljudisolering Foam?

Ljudisolering skum är ett byggnadsmaterial som används för att kontrollera överföring och absorption av ljud. Detta material kan användas för att uppnå två olika mål när det gäller ljud kontroll. För det första används det i bostäder och kommersiella byggnader för att blockera ljud från utomhus, hålla det inre av utrymmet lugnare för passagerarna. Ljudisolering skum kan också användas för att absorbera ljud i inspelningsstudior eller teatrar, vilket minskar eko och förbättrar kvaliteten på ljud.

För att förstå hur olika typer av ljuddämpande skum kan användas, måste man först förstå hur ljudvågor och buller mäts. Förmågan hos ett objekt att blockera ljud mäts av dess ljudöverföring Koefficient (STC) betyg, som kan variera från 0 till 100. En vägg med ett STC-rating 50, till exempel, innebär att bullernivåerna på ena sidan av väggen är 50 decibel högre än på andra sidan. Ljudabsorption mäts med hjälp av Noise Reduction Coefficient (NRC), som generellt ligger mellan 0 och 1. Detta nummer visar hur mycket absorberas ljudet av ett objekt, och ju högre NEO värde, desto mer buller absorberas.

När används för att förhindra buller från att komma in en byggnad eller hem, måste ljudisoleringen skum vara mycket tät och fast, som orsakar ljudet avleda bort materialet. En flytande mängd skum används ofta i hemmen. Detta material sprutas in i väggar och expanderar för att helt fylla utrymmet. Medan ljudisolering förmåga denna spray skum utbud av tillverkare och erbjuder en NEO på 0,7 och ett STC betyg runt 37 i genomsnitt.

Ljudisolering skumplastplattorna används också inuti bygga murar för att avleda ljudet. Tillverkade av polyuretan eller polystyren, dessa isolerande paneler har i allmänhet ett STC betyg mellan 20 och 50, beroende på tjockleken på paneler och på hur många lager används. När skum-core strukturella isolerade paneler används i stället för traditionell inramning och isolering, kan väggen få ett STC betyg på 50 och en NEO på 0,95 i genomsnitt.

I situationer där ljud måste kontrolleras i ett rum är skumplastplattorna användas i ansiktet av väggar och tak. Detta är en vanlig ansökan i inspelningsstudior, idrottshallar, kyrkor och auditorier. Med öppna celler skumplastplattorna låta några ljud att gå in i håligheter i skummet, där det omvandlas till värme och absorberas. Detta bidrar till att förbättra ljudkvaliteten genom att minimera eko och göra ljudet mer tydligt för lyssnarna. Dessa ljudisolering skum paneler är tillverkade av melamin, och i allmänhet har en "ägg-kartongen" eller andra djupt ytstruktur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.