Vad är nötningsmotstånd?

Nötningshållfasthet är en egenskap som gör ett material att motstå slitage. Material som är slitstarkt är användbara i situationer där mekaniska bär och skador kan uppstå, inklusive känsliga tillämpningar som byggandet av komponenter rymdfärjan. Många företag tillverkar slitstarkt produkter för en mängd olika tillämpningar, inklusive produkter som kan Specialtillverkade för att tillgodose behoven hos specifika användare.

När en produkt har slitstyrka, kommer det att stå emot erosion som orsakas av skrapning, friktion , och andra typer av mekanisk förslitning. Detta gör materialet att behålla sin integritet och hålla sin form. Detta kan vara viktigt när formen av ett material som är avgörande för dess funktion, vilket märks när rörliga delar noggrant bearbetas för maximal effektivitet. Slitstarkt material som kan användas för både rörliga och fasta delar i miljöer där bär kan bli ett problem.

Det finns ett antal sätt att göra ett material som tål nötning. Ett alternativ är att använda en speciell beläggning som skapar en härdad lager över materialet och motstår friktion. Vissa material är också naturligt mycket hårt, och är perfekta för miljöer där slitstyrka skulle vara önskvärt. Andra material kan vara särskilt avpassad för ökad hårdhet, vilket kan ses i plast anläggningar som tillverkar slitstarkt plaster med användning av kemikalier som härdar och stärker plast.

Det är viktigt att notera att vara slitstarkt inte göra ett bevis material nötning. Mekanisk bär så småningom leder till erosion, bryta ner ytan av materialet och gradvis ändra dess form. Naturliga bär kan också leda till erosion. Vatten, till exempel, är ett mycket effektivt lösningsmedel som kan nöta hela bergskedjor, och konstgjorda material kommer också så småningom slits när den utsätts för väder och vind.

Beroende på processen användas för att utveckla motståndskraft mot nötning i en produkt, slitstyrka kan vara ett kostsamt inslag. Om det inte är absolut nödvändigt, slitstarkt material kan undvikas på grund av sin högre kostnader, med målet att få ner de totala kostnaderna för produktionen. I de fall där drag skulle kunna vara användbar, men inte avgörande, kan människor väga kostnaden för slitstyrka jämfört med kostnaden för att ersätta material som de slits ut för att avgöra vilka val skulle vara bättre. Företag som tillverkar slitstarkt produkter brukar publicera information om hur hållbara deras material, med material test för att avgöra hur länge dessa produkter kommer att stanna hela.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.