Vad är galvaniserad stålplåt?

En galvaniserad stålplåt är en stålplåt som har galvaniserade för att förhindra korrosion. Galvaniserad stålplåt kan användas i en mängd olika tillämpningar även inom möbler, bilar, eller att göra verktygslådor. Processen görs för att hjälpa stål avvärja korrosion orsakas av exponering för andra metaller i närvaro av en elektrolyt eller till syre och vatten. Genom att sätta på ett hinder för rock stål-, en galvaniserad stålplåt kan bättre motstå de destruktiva krafter som verkar mot den. Det bör dock noteras att denna beläggning kan försämras med tiden.

Effekterna av korrosion kan ses i många situationer. Till exempel kan en metall hink börjar rosta och försämras. Rust är en form av korrosion som uppstår när vissa metaller oxideras. Om denna reaktion får fortsätta kan det försämras en metallkonstruktion. Järn, en av de viktigaste komponenterna i stål är benägen för korrosion och därmed stål i allmänhet måste vara belagd med ett ämne för att förhindra detta fenomen.

Framställning av en galvaniserad stålplåt inbegriper oftast inget annat än att doppa detta blad i mycket varmt zink. Efter att stål är galvaniserade, kommer zinkbeläggningens reagerar med syre för att skapa zinkoxid, vilket ytterligare reagerar med vatten, som producerar zink-hydroxid. Med tiden, zink-hydroxid kommer att reagera med koldioxid och bildar zink karbonat, ett grått lager som hjälper långsam reaktionshastigheten av zink och hjälper till att skydda stålet. Galvaniseringsindustrin Processen kan också orsaka paljett på ytan av stålet. Spangle är den term som används för att beskriva de mönster som zink kärnor kan det bildas på ytan av en galvaniserad stålplåt.

En förzinkad beläggning är inte en permanent lösning. Det skyddande lagret av en galvaniserad stålplåt fräter slutligen lämnar stål oskyddade och utsatta för oxidation. I dessa fall finns det en enkel lösning när det gäller att hålla stål skyddade ark: färg. Målarfärg kan ge det skydd som den galvaniserade beläggningen används för att ge plåten. Det bör noteras att måla kanske inte ger lika bra en skyddande barriär som en galvaniserad beläggning, men ger en barriär mellan stål och de faktorer som hjälpa till att stoppa stål från korrosion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.